Turistický akademický klub Praha založený v roce 1963
TAK - dokumenty

TAKové menu
Historie akcí
  TAKy se podívejte
  TAKy napište
  TAKové fórum
  e-mail

  45. výročí TAKu - Prášily - pátek 14. - pondělí 17. listopadu 2008

     
Fotoalbum   |   Fotoalbum Ivana Š.  |   Fotoalbum Pavla S.   |   Fotoalbum Vaška K.

   
Společné foto dodali: Jana Vorlová - Jan Rosenauer - Zora Feszaniczová


45. výročí TAKu v Prášilech se zkrátka velmi vydařilo, pěkné výlety, parádní večery, spousta veselých historek.
      Velkej DÍK pořadatelům za parádní víkend
DROBEK 8


      TAKu už je pětačtyřicet!
       Je to mladík, nebo kmet?
Ani jedno, ani druhé,
je však jistě pevným kruhem,
ve kterém jsme spojeni.
         Je nám spolu vždycky dobře,
         ať šedivo je, nebo modře,
         dobrá nálada v něm pramení.

    Děkuji všem, kteří mi pomáhali (hlavně Lence Borgesové a Ivanu Fridrichovi a také Mirce Fridrichové za návrh odznaku) a kteří přijeli do Prášil. Bylo nás 122, piv jsme vypili celkem 1100 (800 Gambrinusů a 300 Prazdrojů), zazpívali desítky písniček a shlédli mnoho filmečků (někdy bylo obtížné se po letech poznat, že?). Prodalo se spousta odznaků a všech 60 Almanachů (vím, mělo jich být navezeno víc). Počasí nám také přálo, takže jsme za tři dny nachodili skoro 50 km – v sobotu sluncem zalité Prášilské jezero a Poledník s báječným výhledem, v neděli po společném fotu u chaty labada a hoky-koky na břehu jezera Laka, v pondělí ještě Křemelná a večer pak valčík na rozloučenou na hlavním nádraží.
      Bylo s vámi moc a moc dobře! Co více si přát… TAK za pět let zase v Prášilech ahoj!
Petrof


Milí účastníci zájezdu,
posílám podrobnější informace k oslavě TAKového výročí v Prášilech.


Počet přihlášených je k dnešnímu dni 119. Prvních 70 přihlášených se vejde na postýlky do chaty Klubu českých turistů, pro ostatní (i pro ty, kteří měli původně matrace a karimatky) je zajištěno o kousek dál ubytování v Penzionu U Jakuba. Spacák nepotřebujete. Pokud někdo trvá na matraci či karimatce (vím o 2), nechť mi to napíše.


Cena je ale pro všechny stejná - 100,- Kč TAK, 200,- Kč neTAK
- bez ohledu na počet dnů, způsob spaní či dopravy!

Jídlo: Je zajištěna polopenze v restauraci U Michala, která začíná páteční večeří a končí nedělní snídaní. Musíme nahlásit počet strávníků. Pokud někdo ví, že z jakéhokoli důvodu některé jídlo (hlavně počet pátečních večeří se už nedá změnit na místě) nechce, nechť mi to obratem napíše. Jinak pokud vím, všichni polopenzi chtějí. Těch pár nerozhodných (Mosťáci a Vojtíšek) prosím, aby se rozhodli co nejdříve. Jídlo si platíte sami, cena je 150,- Kč na den.

Pití: V chatě turistů bude k dispozici pivo (10 Gambrinus + 12 Prazdroj) a něco dobré vody. NIC JINÉHO! Kořalku, víno, griotku, vaječňák a jiné oblíbené nápoje si přivezte!!! Kdo si vezme vlastní půllitr, bude mít jistotu, že si bude mít do čeho natočit. 100 sklenic nejspíš nemají. U Jakuba se pivo řeší, záleží na tom, zda seženeme pípy.

Doprava:
Budou objednány místenky (rezervován vagon) do normálního vlaku R 854, který pojede v pátek 14. listopadu z Hlavního nádraží v 15:16 hodin, do Klatov příjezd v 17:52 hodin. Vlak staví na Smíchově 15:24, v Berouně 15:53, Rokycanech 16:33, Plzni 16:54 a dalších stanicích. V Klatovech budou přistaveny autobusy. Stejným způsobem bude zajištěna i doprava zpět. Pravděpodobný odjezd autobusů z Prášil je v pondělí v 16:30 hod. Napište prosím VŠICHNI, kdo zvolí tuto hromadnou dopravu, opět potřebujeme vědět počet kvůli rezervaci. Společné jízdenky ve vlastní režii z HN a ze Smíchova se budou kupovat až při srazu na místě. Hromadná jízdenka se dá po předložení doplňovat o další spolucestující !!!

Na místě by měly být k dostání i pamětní odznaky ve čtyřech barevných mutacích za 45,- Kč/kus. A teď bych si myslela, že už víte všechno. Jestli se někdo domnívá, že ze mě dostane ještě další informace, může mi zavolat na 728 743 814.
Na 98% budou i almanachy, tiskárna slíbila dodržet termín.

Díky za pozornost a přeji všem hezký většinou prodloužený víkend.
Lenka Borgesová

V Praze 23.10.2008


Seznam účastníků zájezdu: (aktualizován 5.11.2008)
Helena Borovičková, Josef Jirmy Jirsa, Lenka Borgesová, Michal Borges, Luděk Ledvina, Jarmila Ledvinová, Helena Švachová, Ivan Švach, Hanka Řeháková, Petr Řehák, Sylva Slezáková, Julek Slezák, Jana Vorlová, Pavel Snop, Olina Bláhová, Honza Rosenauer, Alena Rosenauerová, Zorka Fešaničová, Mirek Podolák, Šárka Podoláková, Tonda Rosický, Anna Macáková, Naďa Melichová, Magda Sklenářová, Tomáš Rozsíval, Zdena Rozsívalová, Karel Obdržálek, Karel Moravec, Monika Moravcová, Petr Jirava, Jana Kumštová, Ivana Vlnasová, Helena Krasničanová, Honza Walter, Mařenka Waltrová, Jirka Valda, Daf Melichar, Jirka Domlátil, Mirka Tůmová, Mirka Fridrichová, Ivan Fridrich + pes, Petr Postánecký, Jiří Můra Šlemr, Ruda Mráz, Marta Mrázová, Mirek Souček, Magda Součková, Ivan Šimůnek, Zuzana Šimůnková, Petr Němec, Láďa Lindauer, Nataša Roithová, Láďa Roith, Jarda Holub, Bohuna Holubová, Mirek Halovský-Permon, Tomáš Häckl, Míša Häcklová, Milena Volná, Veronika Jiravová, Václav Votruba, Radek Chloupek, Jana Chloupková, Miloš Drobeček Zikuda, Petr Shelelyo, Pavel Shelelyo, Eva Karbašová, Petr Lebenhart-Petřík, Josef Gottwald, Jiří Drsek, Václav Votruba, Petr Kobián, Jana Snopová, Renáta Dvořáková, Mirek Dvořák, Drahoslav Tlučhoř, Roman Podrazil, Tomáš Kubát, Kubátová, Dana Kottová, Potyšová Helena, Hanka Kotschová, Tomáš Lokajíček, Bořík Prokeš, Ivana Prokešová, Josef Beran, Věra Beranová, Pepa Brzák, Věra Brzáková, Ivan Halaška, Pavel Stulík, A.Stulíková, Klimsza, Klimszová, Karel Vodrážka (Čárlí), Zuzana Vodrážková, Bedřiška Uždilová, Dáda Rindlerová, Helena Potůčková, Petr Postránecký, Milan Papeš, Pepa Polák, Zdeněk Horák, Láďa Švestka, Eva Švestková, Lojza Bláha, Petr Stulík, Marie Stulíková, Pavel Donth -Vojtíšek, Milena Hejdová, Standa Hejda, Petr Král, Hanka Králová, Petr Kříž Hasič, Honza Chabr, Helena Chabrová, Josef Rác, Jana Kořínková, Alena Gerblová, Naďa Kohoutová, Květa Vysohlídová, Vašek Vysohlíd, Marie Škrabálková, Romana klatovská, Vašek Krotil, Vítek Šetina, Pepa Havránek, Láďa Vrabec, Jana Vrabcová
(T1 - 16, T2 - 12, T3 - 8, T4 - 14, T5 - 5, T6 - 2, T7 - 2, T8 - 6, T10 - 7, T11 - 1, T12 - 11, T13 - 4, T14 - 3, T15 - 9, T16 - 13, T18 - 2, T20 - 2, T26 - 2)

Zajímavé odkazy:
Stručná histirue TAKu
Prášily
Prášily
Prášily - Toulavá kamera 19.11.2006
Prášily - Wikipedie
Archeopark Prášily
Prášilská papírna

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz