Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník 2019

PORADNÍK prosinec 2019

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Sídlo: Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Pokladník: Stáňa Donthová, e-mail: sdonthova(at)seznam.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

MOTTO: Všiml jsem si, že lidé, kteří tvrdí, že vše je předurčeno a my na tom nic nemůžeme změnit, se rozhlíží před tím, než přejdou ulici. [Stephen Hawking]

ZPRÁVY Z RADY
    Rada zve členy TAKu na pravidelnou schůzi, která se koná v pondělí 2. prosince 2019 od 18:00 v Tyršáku, 2. patro, posluchárna P1.
    Říjnového jednání Rady se zúčastnil vedoucí Trasy 15 Ivan Fridrich, který přednesl návrh, aby za členy TAKu byli přijati z jejich Trasy Milan Press a jeho žena Rovelyn Press. Po diskuzi byly přijaty následující závěry:
Rada souhlasí, aby Rovelyn Press byla přijata za členku TAKu; naopak s přijetím Milana Presse Rada nesouhlasí a to z důvodu jeho nevhodného chování a vyjadřování se v minulosti na některých akcích TAKu a to vůči ostatním účastníkům i vůči okolí. Rada usoudila, že tímto chováním poškozoval a i v budoucnosti by mohl poškozovat dobré jméno TAKu.
Vedoucí Trasy byl pak ještě informován, že podle stanov TAKu se navrhovatel může v případě zamítavého stanoviska Rady odvolat k Valné hromadě.
    Příspěvky 2019 – zbývají dva neplatiči Adéla Bížová T26 a Mirek Permon Halovský T1. Pokud stihnou zaplatit do pondělní schůze 2. 12. 2019, tak to mají za 370 Kč (250 Kč základní TAKový příspěvek/os + penále 120 Kč). Poté se penále zvyšuje o dalších 30 Kč.
    Hlaste, prosím, JaVoru termíny akcí TAKových i akcí pro TAK pro rok 2020. Termíny nahlášené ve velkém předstihu mohou zajistit lepší plánování a zamezit kolizím termínů.

    Rada srdečně zve členstvo i hosty na tradiční výroční schůzi, která bude 3. 2. 2020.
    V souvislosti s konáním Valné hromady žádá Rada členskou základnu, aby dávala Radě tipy na ty členy nebo příznivce TAKu, které bychom měli odměnit na Valné hromadě za významné činy pro TAK za rok 2019.
,     Pořadatelé 49. bálu v roce 2020 hlaste se! Bylo by prima, kdyby se někdo ujal organizace této tradiční akce. Zatím se nepřihlásil nikdo a už je nejvyšší čas.

AKCE
    Koledování u Apolináře pod taktovkou Jedničky bude v pondělí 16. prosince os 18 hodin. Zpěvníčky si můžete stáhnout: pdf… nebo epub…
    Valná hromada v pondělí 3. 2. 2020 bude od 18 hodin v sále Restaurace Na Ořechovce, Východní 7, Praha 6.
    43. Spanilá jízda v Českém lese bude v termínu 7. až 9. 2. 2020. Přihlášky na prosincové schůzi (platí po zaplacení zálohy) nebo podle pokynů hejtmanů: A – Vašicová, Navrátil; B – Hrabal, Rozsíval; C – Pergler, Toufar; D – Kubát, Stulík.
    Zima se blíží a tak si do deníčků se zimním programem napište, že 22. ročník Shnilé jízdy bude 28. 2. – 1. 3. 2020 (termín určila majitelka na základě školních zájezdů o jarních prázdninách), jako už několikrát, tedy prakticky na tradičním místě v Nových Hutích v penzionu Klostermann.
Nechci z kamarádů tahat peníze jako většina cestovek, tak zálohu 500 Kč plaťte do konce ledna 2020, ovšem pořadí přihlášených bude řazeno podle data platby na účet č. 0491013163/0800. Přihlášeni budete po úhradě zálohy a zaslání informace o úkonu smskou nebo emailem. Další informace budou následovat před akcí, skol, Ruda Mráz T16.
,     62. Stezka 7. – 10. 5. 2020, Zakončení bude v lesním amfiteátru v Hrádku u Rokycan, pořádá Trasa 20. Tabu noclehy… zatím 11 Tras (On-line: https://62stezka.4trasa.cz/page.php/tabu. Jsou-li vyplněny souřadnice noclehu, vytvoří se při načtení tabulky odkaz na mapy.cz)
    42. letní PanTAKové hry v Soběslavi budou v termínu 26. – 28. 6. 2020. Elektronická přihláška bude a dáme vám o tom vědět.
Přihlášky a platby předem: TAK 390 Kč neTAK 450 Kč, soutěžící děti od 2 do 15 let 220 Kč.
Přihlášky a platby až na místě: dospěláci 500 Kč soutěžící děti 250 Kč.
Ubytování: v tělocvičně a dětské tělocvičně ve vlastním spacáku je zahrnuto v ceně startovného; v ubytovně za příplatek 200 Kč/noc – spaní v posteli s peřinami v ubytovně nad tělocvičnou, kapacita postelí bude cca 50 - 70 míst.
Těšíme se na Vás! Veronika Jiravová a Monika Misíková - T20

INFORMACE
    Tradiční Jáchymov – bohužel musím oznámit, že majitel objektu v Novém Městě v Jáchymově se rozhodl objekt prodat. Nový majitel pro letošní sezonu nepočítá s komerčním využitím svého objektu. Proto musím tuto akci zrušit. Děkuji všem, kteří do Jáchymova v průběhu let jezdili. Uvidíme se jistě na jiných akcích. Jirka Rada T20

STALO SE
   Námořnické Martinské posvícení 15. 11. 2019 v hotelu Svornost bylo – loď doplula, a jak personál, tak i pasažéři dorazili do svých domovů. Letošní večeře byla perfektní a i chleby se sádlem, škvarky a cibulí nám dodaly sil k tanečním kreacím, z nichž můžete část vidět na krátkých videích na Rajčeti. K tanci nám hrála kapela Kdo má čas a Dolejš Band. Stylové písničky a šlágry (Dolejšovky) umocnily dobrou náladu, která nás potěšila. Dobré nápady se dají realizovat, pokud ti kdo je navrhují, pomohou. Děkujeme všem za hezký večer. Za organizační tým Pavel Stulík T1.
    4. Herakleidy se konaly 22. listopadu v salónku Restaurantu Ne-smysl na Kačerově. Na hravé kamarády se těšili rodinní pořadatelé z T13 a T23 Eliška Kubátová, Sašik Fuchs, Šárka Fuchsová a Saša Fuchs.
Všichni účastníci si užili
téměř čtyři hodiny legrace i napětí a využili ve svém týmu schopnosti všech členů – někdo uměl matematiku, jiný kreslit, další byl zručný, pohotový či kreativní a všichni dohromady lehce hraví. Fakt to byl pohodový večer a pořadatelům se velmi povedl. Výsledková listina…
Tato akce se polehoučku stává tradicí, takže již nyní přemýšlejte o své účasti a hlavně pořadatelství 5. Herakleid 2020.

ZE SPOLEČNOSTI
    Ahoj lidi, tak jsem zas byl na Beskydech – Valašská stezka byla parádní, vřele doporučuju. Drobek T8.

INZERCE
    Zveme Vás ve středu 11. 12. 2019 od 19 hodin na Swing do vánoc, koncert s vánočním punčem. Hostem koncertu je Duo Tornádo. Vstup do Michnova paláce hlavním vchodem do Tyršova domu, Újezd 450/40, Praha 1. Vstupné 100 Kč, děti zdarma. Pražská swingová formace…
   

Přeji krásný a klidný čas adventní
JaVor

P.S. Velmi prosím pořadatele i účastníky o krátké zprávy a fotky z různých úžasných a jedinečných akcí TAKových (před i po), ale i Trasových na vorlovaj(at)gmail.com. Nekomerční inzerci, jakož i různá oznámení, pozvání, připomínky a opravy přijímám taky. V případě nekomerční inzerce uveďte, zda chcete inzerát umístit i na TAKové stránky.

Přílohy:
Kalendář akcí 2020…

«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz