Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník září 2015

PORADNÍK září 2015

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Koresp. adresa: TAK, Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Klubovna: Mikulova 1574, Praha 4 - Jižní Město
Pokladník: Jana Stádníková, e-mail: janastady(at)gmail.com
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

MOTTO: Stín je bytostí do stejné míry zlou a zvrácenou, jako jsme my lidé bytostmi konstruktivními. Čím více se snažíme být dobrými, vynikajícími, dokonalými lidmi, tím jasnější projevuje stín vůli k temnu, zlu a destruktivitě. Pokud se lidé pokoušejí stát dokonalejšími, než přísluší jejich kapacitě, sestupují jejich stíny do pekel a stávají se ďábly. To proto, že v našem přirozeném světě je stejně hříšné, aby se člověk stával něčím víc, než je, jako když se stává něčím méně. [Karl Jung]

ZPRÁVY Z RADY
  Rada zve členy TAKu na pravidelnou schůzi, která se koná pondělí 7. září 2015 od 18:00 v Tyršáku, 2. patro, posluchárna P1.
  Velká Rada se sejde v pondělí 21. září 2015 v 18:30 hodin v salónku restaurace Haštalský dědek.
  Rada plánuje na podzim 2015 koncert pro TAK. Veronika Jiravová T20 jedná se skupinou Hop trop. Zatím není nic závazné.
  Jubilejní Almanach je v prodeji 350,- Kč za kus. Žádejte u JaVor a Petrofa.
  Propisky – Jelikož se po kuličkových perech s logem TAKu doslova zaprášilo a mnozí mají zájem a píší si o další kousky, bylo doobjednáno dalších 290 kusů – mix barev. Takže kdo si dřív objedná, bude mít větší šanci na svou barvu. Barvy by měly být zelená, titanová, černá, světle a tmavě modrá a vínová. O purpurové moc zájem nebyl, tak je snad nepošlou. Cena propisky bude 28,- Kč. Objednávejte u Lenky Borgesové T18, l.borgesova(at)seznam.cz.
  Členské příspěvky na rok 2015 lze platit převodem na účet č. 2000317496/2010, VS 2015xx (kde xx je dvoumístné číslo Trasy), Kč 250,- Kč/os, do zprávy pro příjemce uveďte jméno platícího. Pozor! V září připočti penále 30,- Kč.

AKCE
  37. lesní hry – O šátek Ferdy Mravence v termínu 11. – 13. září 2015 spolupořádá Trasa 13 a 14. Ferda Mravenec děkuje 39 lidem za přihlášení a zve je na víkendový pobyt v mraveništi na nejmenovaném místě v Čechách. Všechny informace najdeš na stránkách k lesním hrám… K odjezdu do mraveniště se dostav v pátek 11. září nejpozději v 18:00 hodin do Zítkových sadů, absolutní odchod v 18:10 hodin! Přihlášení budou informováni na uvedené e-adresy.
57. Stezka  57. Stezka 24. – 28. 9. 2015 v kraji severně od Plzně se zakončením na Velké louce v Plasích – pořádá Patnáctka, ředitelé IvanFridrich a Frank Vitha. Uzávěrka Přihlášek je 5. 9. 2015. Dodatečné přihlášky a storna budou projednána na Velké Radě dne 21. 9., ale již s poplatkem 50 Kč (tj. dodatečná přihláška +50 Kč, stornovací poplatek 50 Kč).
»
Na konci Zvláštního vlaku bude neprůchozí klidný vůz pro odpočívající. Dle dostupných informací zatím zeje prázdnotou.
» Sraz účastníků na slavnostní zakončení Stezky bude na Velké louce u kláštera Plasy v pondělí 28. 9. 2015 v 13.15 hodin.
» Veškeré informace k 57. Stezce… Tabu noclehy ještě nenahlásily Trasy 21 a 23.
  17.–18. října – 21. ročník Zakončení cyklosezóny.
  V pátek 13. 11. bude tancovačka – Martinské posvícení v hotelu Svornost v Dolních Počernicích, pořádá T1.
  39. Spanilá jízda se koná 5.–7. 2. 2016, tentokrát převážně na německé straně Šumavy.
  58. Stezka – Krajem českých klasiků – se koná ve dnech 4.–8. května 2016. Zakončení je v neděli 8. 5. 2016 v areálu Dlouhé záhony v Úpici. Pořádá Trasa 16.
» Tabu noclehy…

INFORMACE
  TAKová malá letní úvaha jednoho předsedy
Tak jsem se probíral kalendářem akcí TAKu, tím co nás ještě letos čeká. No, mnoho toho není, Stezka (pravda, to je stěžejní akce, Lesní hry, zakončení cyklosezóny, možná koncert a pak už jen nějaké „drobnosti“). V minulosti (a možná i nedávné) to určitě bylo lepší. Zdůrazňuji, že mám na mysli celoTAKové akce (na Trasách to možná bude lepší). Uznávám, že vzhledem k věku většiny z nás to asi nemůže být lepší, ale moc tomu nevěřím. Není to spíš tím, že se možná zbytečně podceňujeme? V této souvislosti bych se pokusil to „podceňování“ ilustrovat na jedné akci. Díval jsem se na seznam přihlášených účastníků na jednu z dlouholetých tradičních akcí – na Lesní hry. Kromě tří výjimek jsou tam přihlášeni jen členové tzv. mladších Tras. Pravda, Lesní hry nepatří k těm pohodovým akcím, jako je třeba Vítání léta, vyžaduje se tam přece jen určitá fyzická zdatnost. Takže se mnozí již nezúčastňují, protože si myslí, že by to nezvládli. U některých to tak bude (nikdo nemládneme). Ale… Když se však podíváme na celý letošní kalendář akcí, tak tam najdeme jiné tradiční akce – Spanilou jízdu, Pantakovky, letní Luďkovy (Ledvinovy) Alpy, jízdu Antonie Tykolové, zahájení a zakončení cyklosezóny… To přece nejsou akce, které se dají absolvovat v pantoflích a s prstem v nose. A třeba u takové Spanilky dříve bývaly jen dva houfce a nyní jsou už dokonce čtyři a většinou dost plné!! A to tady ještě nezmiňuju různé další lyžařské zájezdy, ať už opět na běžkách nebo na sjezdovkách (nabídek na ně vždy na TAKu proběhne docela dost). Tedy, jak to, že tyto akce nemají nouzi o „dříve narozené“ (i když u takových První Lesní hryPantakovek by to jistě mohlo být lepší)?
Přitom na Lesních hrách vždy pořadatelé sestavují týmy tak, aby byly věkově (a i genderově) vyvážené a tedy fyzicky náročnější party vždy může v týmu převzít někdo, komu to problémy nedělá. A to, jak jsem si všimnul, pořadatelé dokonce ještě nabízejí potřebným úlevy!! A kam se hrabe páteční tzv. štvanice (která mimochodem štvanicí už dávno není) na takový jeden den jízdy na Spanilce s plným batohem na zádech? Tak jak to, že někde jinde se zúčastňujeme a jinde ne?
První, co mne napadlo je, že možná to bude tím, že na Lesních hrách není takové pohodlí, jako na jiných zmíněných akcích. No, to je jistě pravda, sprchu s teplou vodou na LH nenajdete, ale již mnoho let se LH konají vždy na nějaké skautské, či jiné obdobné základně a umývat se v potůčku nebo chodit vykonávat potřebu někam za keřík tak už není nutné. Kohoutek s tekoucí vodou či prkýnko na pohodlné usazení se už nyní najde. Tedy v tom to asi nebude.
Nakonec mne napadl jeden důvod, kterému se mi nechtělo zpočátku věřit. Na Lesních hrách vlastně nestačí jen fyzická zdatnost, ale také je nutné poměrně dost zapojit i mozek, vlastně tam při soutěžích je hlavní to přemýšlení, rychlé rozhodování a teprve pak, pokud vůbec, obratnost a fyzická zdatnost (kterou, jak už jsem napsal, stejně může případně převzít někdo jiný). Na takové Spanilce, přechodu Alp, cyklo či jiných podobných akcích vlastně jde „jen“ o „přesun z bodu A do bodu B“ a po trase, kterou někdo jiný za mne vymyslí, řekneme jen, jdi odsud až tam a já nemusím nijak moc přemýšlet (snad jen jestli si po cestě při zastávce v hospodě mám dát pivo nebo grog nebo něco jiného).
A ještě jednu věc jsem si uvědomil, Lesní hry jsou asi jedinou TAKovou akcí, kde dochází, abych tak řekl, k aktivní mezigenerační spolupráci. Jinde tak maximálně jen „jdeme vedle sebe“.
Není tedy ten důvod jen v tom, že už jsme tedy sakra líní myslet, přemýšlet, vymýšlet nebo dokonce, že máme strach, že se ukáže, jak už nám to nemyslí? A tak radši buď sedíme doma na zadku, nebo přece jen někam vyrazíme, ale radši jen s našimi vrstevníky a hlavně na něco, co za nás vymyslí někdo jiný a řekne nám přesně, co máme dělat a my můžeme jen nezávazně tlachat? Mám takový vtíravý pocit, že to tak asi bude.
No, dost neradostné zjištění. Anebo že bych se přece jen mýlil??? Nuže, do mě!!!! Vláďa Roith (email 23. 8.)
  Lenka Borgesová T18 stále nabízí odznaky vydané k 50. výročí TAKu, 35 Kč/ks.
  Jana Vorlová T14 stále nabízí adresář TAKu 2015–2017 za 40 Kč/ks.
  Na rozhlednu Boiku u Českých Lhotic můžete přispět jakýmkoliv obnosem na účet TAKu č. 2000317496/2010, kdy do zprávy pro příjemce napíšete Boika. Informace o rozhledně Boika, kterou TAK sponzoruje, si přečtete na našich stránkách.
  V kalendáři umístěném na TAKových stránkách jsou inzerovány a průběžně doplňovány nejen akce TAKové, ale i akce nesouvisející přímo s TAKovým děním, tedy různé koncerty, výstavy apod.

STALO SE
  Letní schůze na Cindě byla, s opravdu letním počasím a velkou účastí klábosícíh i muzikantů, velmi podařená. Pěkné dojmy trošku zkalila sekera, kterou zaplatila Blanka oslavující až do zavíračky narození vnučky – pečený hermelín 95 Kč, cappy 38 Kč a 5× plzeňské pivo po 39 Kč, celkem 328 Kč. Pokud si hříšníci nevzpomněli, bude dluh Blance uhrazen z TAKové pokladny. Neboť nelze spoléhat na personál, platí pro příští podobné akce toto pravidlo: každý bude mít svou účtenku nebo bude hradit každou dodanou potravinu či nápoj okamžitě.
  Jubilejní Almanach se snaží zmapovat 50, respektive 51 let (končí rokem 2014) existence TAKu, aby ti, kteří nemohou pamatovat léta vzniku, a i ti, kteří se je už nepamatují, měli vše na jednom místě pohromadě. Snažili jsme se, aby v knize bylo opravdu všechno to podstatné. Kromě článků o Trasách, Stezkách a dalších tradičních akcí, je tam například připomenutí jak TAK vlastně vzniknul, jaké bylo složení Rad TAKu, jak jsme si sdělovali potřebné informace, kde byly oslavy jednotlivýchvýročí, kde všude jsme schůzovali, kde byly klubovny, kdo všechno za ta léta byl členem TAKu, jaké byly v minulosti zajímavé akce. Nebo třeba foto všech stezkových odznaků, ukázka článků z novin a časopisů, ve kterých se o nás psalo, všechny stezkové plakáty, pohlednice a atributy, které se podařilo dohledat, zajímavá a zatím nepublikovaná vzpomínání… Zkrátka, je tam toho spousta. Redakční rada Petrof, JaVor, Vláďa, Tomáš a Veronika.
» Tak už Almanach mám, včera jsem jím listovala, sem tam jsem se začetla. Je úžasný. Zjistila jsem, kdy jsem byla na první Stezce. Nějak se mi to pletlo. Teď už to vím, tak jako o Spanilkách a Lesních hrách. A té práce, co je za ním. Toho času a domlouvání, těch nedodržených slibů a nervů. Těším se, že si v klidu počtu. Děkuji. Stáňa Dufková (email 21. 7.)
» Ahoj TAKoví souvěrci, kamarádi a přátelé, je potěšující, že se po nečekaných, ale při výsledném rozsahu nepřekvapujících, porodních bolestech, zjevil očekávaný Jubilejní padesátiletý Almanach. Kdo nikdy nic takového nedělal, možná těžko chápal zadrhávající se postup jeho výroby. Ale přes to všechno patří můj neskonalý dík a obdiv všem, kteří se podíleli ať již jakýmkoliv způsobem na jeho vzniku. Doufám, že bude příležitost ocenit jejich práci všedními i výročními cenami dle zásluh. Je to záslužná práce a vzácná památka pro nás i pro naše následníky.
Je mi moc líto, že se jeho finální krásné podoby nedočkal v plném zdraví jeden z těch, kteří se o to všechno krásné, zejména v počátcích, nejvíce zasloužili – Tonda Rosický. Jeho stopa je však i v tomto pokračování na mnoha místech otisknuta, byť jen nepřímo. Jeden jeho osobní příspěvek je tam přece jenom, a to v úvodu převzatá část jeho líčení počátků TAKu, převzatá z 1. Almanachu. Další už nestihl… Láďa Dolejš (Krácený email z 22. 7.) Pozn. JaVor: ToRo stihl napsat ještě článek v úvodu Lesních her.
» …je nádherný, úžasný. Dík za to veledílo, kvůli kterému jsem dnes přiškvařila džem z černého rybízu a málem rozvařila zavařované okurky :-). Nešlo se od něj odtrhnout, zapomněla jsem na čas a při vzpomínkách s ním prožívala těch padesát uběhlých let. Ještě jednou díky Ivana Stulíková T1 (email 22. 7.)
  24. Luďkovy Alpy v termínu 14.–16. 8. 2015 – Nízké Taury – okolí Schladmingu
Předpověď norského meteorologického serveru slibovala na sobotu přeháňky a na neděli odpoledne hustý souvislý déšť. A když jsme na parkovišti před Schladmingem dospávali do rozednění a do střechy autobusu bušily kapky hustého lijáku, tak byli všichni přesvědčeni, že hřebínek nad Planai, který jsme v minulosti již dvakrát procházeli v dešti a mlze, nám opět kýžené výhledy neposkytne. Ještě, když se autobus po rozednění vyšplhal k horní stanici lanovky na Planai, tak drobně pršelo. Postupně se však mraky rozplynuly, nebe se rozjasnilo a vysvitlo sluníčko. Takže jsme se mohli celou cestu po hřebeni kochat krásným výhledem. Část účastníků to dokonce zlákalo k prodloužení trasy přes horu Hochstein (2545 m) a byli za to odměněni hezkým výhledem do širokého okolí. Pohodový nocleh na Preintalerhutte nepokazil ani poplach, který nechtěně vyvolala jedna z našich skupinek. Ze svahů pod Hochsteinem zaslechli totiž vzdálené neustávající naléhavé volání, které vyhodnotili jako tísňové volání o pomoc. Následovalo zavolání na linku 112 a po chvíli již nad svahem kroužily dva vrtulníky a prohledávali okolí. Nalezli jen závěrečné skupinky naší výpravy, které byly evidentně bez problémů. Naštěstí je napadlo podat telefonem zprávu a rychle tak rozptýlit moje obavy, zda v potížích není někdo od nás. Závěr záchranářů nám nakonec sdělil chatař. Pravděpodobně šlo o baču svolávajícího stádo ovcí.
Norská předpověď, noční liják a drobný déšť ráno jen potvrdil naše večerní rozhodnutí změnit nedělní trasu a upustit od dalšího přechodu vysokého horského hřebene. Autobus byl telefonicky přesměrován do údolí Untertal, kam ústí sestupová cesta z chaty. Když se však kolem 9:00 začalo počasí zase lepšit, vyrazila část lidí na výlety v okolí chaty. Kdo při našich předchozích výletech nebyl na plošině Klafferkessel pod Greifenbergem, tak vyrazil k tamním jezírkům, část z nás vystoupala k jezerům Sonntagkarsee do vedlejšího ledovcového kotle a poznala tak jinou velice hezkou část této horské oblasti. Někteří relaxovali po náročné sobotní etapě a rozhodli se pro přímý sestup. V této souvislosti musím připustit, že i mně připadla sobotní trasa nějak delší a náročnější, než když jsme ji šli před 15 lety. Čím to asi bude??
Každopádně všichni měli dost času k sestupu soutěskou vodopádů Riesachfalle. Nově vybudovaná pohodlná turistická stezka, opatřená ocelovými schodišti a řadou můstků vedoucích přes soutěsku a nabízejících atraktivní pohledy na ni, určitě nikoho nezklamala. Chci věřit, že všichni ti, kteří poctivě ctili, za ranního deště dohodnutý, odjezd autobusu ve 14 hod, odpustili ostatním drobné zdržení. Krásnou, sluncem zalitou soutěsku by byl hřích jen tryskem proběhnout. Všichni byli nakonec dole do 14:30 a kolem 15 hod. jsme odjížděli. To, žejsmebyli v Praze už kolem 22:00, nakonec řada lidí uvítala. Luděk Ledvina T16

LÉTO NA TRASÁCH
  Jednička – stručná zpráva o Druhém Dechu, který tentokráte místo ToRo zajišťoval jeho švagr Vašek Holík v Livignu od 24. 6. do 1. 7. Celkem nás vyrazilo 4 auty 15 lidiček z Jedničky a jeden z trasy 16. Byli jsme ubytováni v Chalet Freita ve 4 apartamentech. Počasí nám přálo a tak se každý den vyráželo na výlety někdy i v několika skupinkách, úměrně opotřebovanosti končetin. Jako vzoreček přikládám pár fotografií:https://picasaweb.google.com/103614424112529991611/PromitaniLIVIGNO2015?noredirect=1. Pavel Stulík
 
Devátá trasa
prožila léto v celkem tradičním duchu s jednou výjimkou a tou byl fakt, že neproběhla trasová dovolená v zahraničí – letos to měla být Černá Hora. Nepříznivci nadprůměrných teplot si ale stejně museli užít tuzemského horkého léta, a to na následujících akcích:
   První letní akcí bývá trasová voda. I letos tomu tak bylo a v kolotoči střídajících se řek vyšla – a tedy se jela – Berounka, jakožto řeka, po které se dá dojet až domů. Týden vždy uteče jako voda a většinou potěší, když vyjde řeka ne tak vodácky oblíbená, aby se nemuselo jezdit v kolonách jak na D1.
Koncem července proběhlo setkání v místě zvaném Lehom. Asi málokomu název vesnice něco řekne, ale když zapátráte v předšumaví, možná vísku s odpočinkovým názvem najdete. Ovšem nejen lehom se dá trávit čas, takže když to vezmu podle délky trvání jednotlivých činností, tak se slunný víkend trávil zpevom, pešom a pivom.
V půlce srpna odjeli příznivci slovenských hor jen malý kousek za hranice, aby si užili romantiky Kysuc. Přesto, že to bylo zrovna ten týden, kdy přes celou ČR procházela dešťová fronta, na severozápadě Slovenska bylo krásně. Jedinou vadou na kráse bylo, že na chatě, kde se spalo, nebyla pitná voda. To se naštěstí ale dalo řešit rumem.
Čtrnáctidenní rytmus slezin bývá i přes léto zachován, i když v letošních vedrech to nebylo v našem salonku U Kladiva vždy zrovna osvěžující. No, ještě budeme za pár měsíců v mrazech vzpomínat :-). Marek Paleček
  Čtrnáctka zahájila léto 19. cykločundrem s pobytem v prostém, ale přívětivém kempu Milavy (doporučujeme) a výlety do Písku, Svéradic a Blatné. Následovala tradiční víkendová akce „Klídek a pohoda ve Lhotě“, kde jsme si válení v bazénu se šampaňským v ruce tentokrát odpracovali. Na přelomu července a srpna následoval 13. ročník cyklozájezdů do ciziny, letos Dánskem a Jutským poloostrovem. Snad 37. ročník Slovenských hor tzv. natěžko  absolvovalo 11 borců ve Slovenském krasu. Léto jsme zakončili víkendem pro cyklisty i pěšáky v Brandově.
Od roku 2008 máme letní akci s názvem Čtrnáctkové kulturní léto. Kromě jiného navštěvujeme v termínech slezin různé zahradní restaurace. Letos jsme byli v kuželně v Horské ul., restauraci Pražan na Výstavišti, U Holanů v Londýnské ul., na Nákladovém nádraží Žižkov, U Jarolímků v Libni a v Malešickém mikropivovaru. Chcete-li vědět více nebo vidět fotky, podívejte se na ctrnactka.net.

ZE SPOLEČNOSTI
  Od 4. července je Blanka Chvojová T15 díky vnučce Andrejce tuplovanou babičkou.
  6. července v deset večer se nám narodil vnuk Chval Vlach. Přišel na svět o něco dřív, váží 2,65 kilo, ale má se k světu. A to Chval opravdu není překlep. Kam se hrabe Žakelína nebo Justin na našeho vnoučka. Jeho narozením se totiž počet Chvalů v ČR zdvojnásobil, viz www.kdejsme.cz. Babička Zuzana a dědeček Jirka T14.
  V srpnu byla na Čtrnáctce svatba, vdávala se dcera Miloše a Blanky Neumanových. Pavla si vzala Martina Daňka 22. srpna na hradě Střekov.
  24. srpna 2015 odešla na věčnou Stezku bývalá členka TAKu čtyřkařka Jiřina Šlancová, dříve Kunzová, rozená Živná. Se Čtyřkou jezdila od 2. Stezky a vloni byla na akci v Moravském krasu.

INZERCE
  Vyšel druhý díl zpěvníku kompletní tvorby Wabiho Ryvoly Poselství – texty, akordy, notový záznam, fotky... Oba díly jsou k dostání zde: http://www.trampsky-magazin.cz/obchod/knihy-publikace-a-casopisy-2/ Kdo má rád Wabiho písničky, neváhejte - jedná se o zcela unikátní počin! Saša Wickie Ryvolová T4.
  Léto se nám prý přehoupne rychle do podzimu, a určitě i do zimy. Uvažujte o nabídkách lyžování a pošlete přihlášku (jméno, datum narození a adresa) do konce září spolu se zálohou 2000 Kč. Záloha na účet 1018162264/6100, VS první část rodného čísla (po lomítko). Pozor, účet je jiný než loni! Termíny: 22.–27. 1. 2016 italská oblast Alta Valtellina a 19.–24. 2. 2016 Itálie – Folgaria. Programy byly zaslány emailem, na požádání zašle Blanka: b.neumanova(at)seznam.cz, tel. 723 892 763 nebo Milos.Neuman(at)ujv.cz, tel. 602 743 181.


Přeji krásně prosluněné dny
JaVor

P.S. Velmi prosím pořadatele i účastníky o krátké zprávy a fotky z různých úžasných a jedinečných akcí TAKových (před i po), ale i Trasových na vorlovaj(at)gmail.com. Nekomerční inzerci, jakož i různá oznámení a pozvání, přijímám taky (uveďte, zda chcete inzerát umístit i na TAKové stránky).

Kalendář akcí 2015 - ke stažení...
Kalendář akcí 2016 - ke stažení…

Přílohy:
58. Stezka, tabu noclehy
KČT zve na pochod Mělnickem 12. 9. 2015


Po prázdninách vedl schůzi Vláďa Roith o5 v Tyršáku
*
*** STALO SE
*** (v červnu)
** LPTH byly s mírně větší účastí než vloni
*
** Vítání léta se zdařilo, něktěří jedinci nedorazili, neboť měli obavy z počasí
*
** X. Cesta jenom tam – 42+2 účastníků si nejvíce pochvalovalo zkušební okruh s výkladedem Zdeňka Mourečka/t20. Návštěva areálu v Dětěnicích neměla povinný program, takže někdo šel na zámek či do parku, příp. do krčmy, kde v šeru svící požívali údajně staročeskou krmi. Nocovalo se poblíž Sudoměře u MB, kde měli poškozenou drezínu...Aleš Dočkal/t5 čepoval břevnovského Benedikta 12°
Finance skončily mírnou ztrátou, ca 800,- Kč z rozpočtu přes 20,- Kč
*
*** (o prázdninách)
** Schůze na Cindě se vydařila, až na sekeru 380, kterou nakonec zaplatil TAK (viz maily)
*
** Luďkovo Alpy se vydařily - viz Poradník
*
** Tábořiště v Keblanech bylo obsazené po celé prázdniny, včetně závěrečného Retrotábora
*
** LH Ferdy Brablence -11.-13.9 jsou obsazeny
*
** 57. STEZKA
nyní (tj. v termínu) se přihlásilo a zaplatilo asi 710 lidí a asi 400 chce jet Stezkovým vlakem, který o5 zajišťuje Junior Market. Vlak přijede do Plas od Plzně.
Na Velké louce v Plasích budou kiosky otevřeny od 12h, Zakončení začne v 13.15 a ukončí se úklidem od 16h.
Vlak odjíždí v 18h a bude stavět v Plzni a v Rokycanech. Do Prahy by měl přijet ve 21.20
Dohlášky s přirážkou 50Kč jsou možné na Velké radě 21.9. u Haštalského Dědka.
*
** Martinská tancovačka - 13.11.
Tradičně v hotelu Svornost, jen bude husa nahražena něčím levnějším (kachna, husokachna...)
Ráz bude znám na příští schůzi, kde budou i rezervačenky
*
** Maďarské termální lázně - posl. víkend v listopadu (až 29.11.)
Saša Havránková oznámila jedno volné místo
*
** Bál 2016 – zájemci o pořádání připravte si na říjnovou schůzi témata, aby se o nich mohlo hlasovat
*
*** RŮZNÉ
- ALMANACH - Konečně vyšel a je pěkný; tč. prodáno asi 200ks po 350Kč. Neváhejte!
- Propisky s nápisem TAK Praha - objednávejte u Lenky (viz Poradník)
- Magda Součková nabízí k pronájmu 2+1 u nich ve vile za 10.5ooKč/měs (Košíře, Hřebenky)
a to bylo skoro vše


«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz