Turistický akademický klub Praha založený v roce 1963
TAK - dokumenty

TAKové menu
Historie akcí
  TAKy se podívejte
  TAKy napište
  TAKové fórum
  e-mail

  51. VELKÁ STEZKA 25. - 28.9..2009

"Řemeslnická"
Orlické hory
Zakončení pod hradem Potlštejn
pořádá T20

22.9.2009
Informace k zakončení ke stažení...

Mapa Potštejna...
  Nabizime jeste volna mista k sezeni ve stezkovem zpatecnim vlaku. Misto si muzete dokoupit prostrednictvim vaseho sefa za pouhych 90,- Kc na zakonceni, tak nevahejte!
  Sefove, zmeny v prihlaskach hlaste prosim mejlem nebo mobilem do patku 12:00, pak tisknu papiry a vyrazim na Stezku. Preplatky a doplatky vyresime BEZ PRIPLATKU, storna za poplatek 2 x 20 Kc na zakonceni.
  Mejte se krasne, uzijte si Stezku a prijdte vcas na zakonceni.
14.9.2009
  •   Zahájení zakončení v kempu Western Vochtanka pod hradem Potštejnem začíná ve 13:00 hodin
  •   Vlak odjíždí v nádraží vzdáleného od kempu cca 2 km v 17:10 hodin.
  • Zastávky: Hradec Králové 18:37, Pardubice 19:16, Kolín 20:11, Praha Libeň 20:55 a Praha Hl.n. 21:05
    3.6.2009
    Ahoj,
    v priloze zasilam dlouhoocekavanou pozvanku a trasovou prihlasku na 51. STEZKU. Prosim sefy a zastupce tras aby pozvanku rozsirili po trasach a Janu Vorlovou, aby umistila pozvanku i trasovou prihlasku na TAKovy web.
    Mejte se krasne a hlaste se na 51. Stezku.
    Za poradatelskou trasu Dvacet Veronika Jiravova
    17.3.2009
    Milá TAKová veřejnosti,
    jak mnozí z nás vědí od svých rodičů (a někteří i pamatují vlastní zkušenost), se Stezkou se vždy pojila romantika cesty z noclehu na nocleh, překvapení z nečekaných - třebaže pravděpodobných - setkání uprostřed lesů, radost ze společného sdílení dobrovolného nepohodlí těžkých bot, smradlavých ponožek, chrápajích kamarádů, tvrdých podlah vesnických sálů a nepovedených místních piv. Tohle všechno, vyprávěli jste nám, tak nějak dávalo vyniknout té svobodě, které bylo tehdy, milé děti, tak nějak poskrovnu. A Stezka byl zázrak, kdy nehledě na kocovinu bylo všem dobře, protože se zase potkali, popovídali si a ujistili se, že nikdo nezhubl a nikdo neomládl. A celá ta velká Stezka se řídila vlastně sama, svázaná jen několika málo pravidly či tradicemi, jejichž smyslem bylo ukázat cestu k tomu nepohodlí a potažmo k té svobodě.
    Takhle jste nám Stezku vykreslili a my ji takhle stále vidíme. Chápeme, že doba se změnila, svobodu teď máme prý všude okolo, Stezka pro mnohé přestala být lákavou exotikou, vy jste prý zestárli. Respektujeme to, proto je nám vcelku jedno, jak Stezku trávíte. Jestli spíte v na zemi ve spacáku nebo v peřinách. Jestli každý den ujdete 20 nebo 5 kilometrů. Jestli spíte každou noc jinde nebo zůstáváte na jednom místě. Respektujeme váš věk i vaše názory. Stezku si každá trasa dělá sama a nehodláme vás poučovat o vaší vlastní akci, nechceme být papažštější než papež. Přesto si ale myslíme, že jedno pravidlo ještě stále má smysl: minimální vzdálenost posledního noclehu od  místa zakončení.
      Proč vám o tom píšeme: bohužel se letos stalo, že trasa 5 si zajistila nocleh pro celou dobu Stezky asi 200 m od místa zakončení a trasa 14 svůj poslední nocleh o něco málo dále v obci Potštejn. Věřte, že účelem tohoto dopisu není vyvolání zákopové války „mladí vs. staří“. Nepožadujeme vystěhování Pětky a Čtrnáctky z noclehu, ten spor nám za to nestojí. Nechceme se ani dohadovat o skutečných důvodech takto zajištěného noclehu (byť si neodpustíme, že nevěříme tomu, že by se v širším okolí Potštejna nenašlo vhodné ubytování, rovněž částečné dojetí vlakem na zakončení jsme několikrát absolvovali a díky setkáním ve vlaku to bylo nakonec i příjemné). Jenom chceme poprosit další trasy, aby při zajišťování své stezky toto jediné pravidlo respektovaly. Prosíme, zajišťujte si svůj poslední nocleh 5 km (dobře, alespoň 3 km) od zakončení.
    Máme rádi Stezku takovou, jakou jste ji vy vymysleli. Proto s vámi jezdíme a proto jsme se rozhodli stát se letošními pořadateli. Chceme, aby se vám Stezka líbila, pojďme se tedy dohodnout na těch alespoň několika málo pravidlech…
      A hlavně: nesnažte se nás přesvědčit, že jste staří. Nejste!
    Vaše Trasa 20
    20.1.2009
    Ahoj,
        vzhledem k tomu, že: "Nikomu se nedaří tak jako Stezkaři...", mám pro vás samé dobré zprávy o 51. Stezce.
  •   Stezka bude opravdu ve slibovaném termínu 25.-28.9.2009 (Raději termín opakuji, byly nějaké šumy o změně termínu)
  •   Díky Janě Vorlové můžete již od dnešního rána hlásit své zajištěné TABU noclehy. Noclehy nahlašujte prostřednictvím e-mailu tak.praha@email.cz Do předmětu zadejte - TABU 51. VS.
  •   Zakončení proběhne na louce pod hradem v Kempu WESTERN VOCHTANKA. Paní provozovatelka je velmi schopná žena, která ve svém kempu pořádá akce až pro 3.000 osob. Takže napojit a občerstvit necelou tisícovku Stezkařů, prý nebude problém!
  •     Při naší lednové návštěvě Potštejna bylo všude krásně bilo (viz foto). Tešte se, jaké to bude v barvách podzimu. Okolí Potštejna je opravdu krasné.
    To by od nás bylo zatím vše. Mějte se krásně
    Za Dvacítku Veronika Jiravová

     « nahoru

    Důležité
    Tabu noclehy
    Pozvánka
    Trasová přihláška
    Seznam zpráv
    20.1. První info
    17.3. O tabu noclezích
    03.6. Pozvánka a přihláška
    Odkazy
    Kemp Western Vochtanka
    Potštejn
    design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz