Turistický akademický klub Praha založený v roce 1963
TAK - dokumenty

TAKové menu
Historie akcí
  TAKy se podívejte
  TAKy napište
  TAKové fórum
  e-mail

  30. Lesní hry - 30. léta v Chicagu 12. - 14. září 2008

stránky 30. lesních her     30. Lesní hry (30. léta v Chicagu) byly u Nezabudic a byly skvělé. Když jsme na začátku štvanice dostali mapu Chicaga, zírali jsme na ni nevěřícně, ovšem druhá mapa a indicie, které přímo souvisely s dostaveníčky (mimochodem, jarní dostaveníčka byla skvělým a nekonvenčním tahem pořadatelů), už nás všechny neomylně dovedly do tábořiště, kde se čepoval Gambrihnus a podávala česnečka. Někteří netušili, že i hledání náhradního přístavu ve Stodůlkách je za prachy a tak byli zklamáni, že po první sobotní hře jejich rodinu pohltila rodina jiná. Radost ze sobotních hravých soutěží zkalil jeden natažený sval a jeden rozlámaný kotník. Proto bylo velmi dobře, že pořadatelé zvolili volnější tempo her, zbyl čas na regeneraci a vyhřívání oudů na slunci mezi intrikami, únosy, loupením a vražděním.
Věřili byste, že se zapálenou sirkou lze uběhnout i čtyřicet metrů nebo, že zajímavé taneční figury lze vystřihnout i na stanové podlážce? Stejně neuvěřitelné se zdá, že jsme u ohně vydrželi do pěti do rána. Od slavnostního ohně se zkrátka nedalo odejít dřív, přestože na záda usedala jinovatka a pára šla od úst jen metr a půl od ohně. Muzikanti totiž hráli samé úžasné fláky.
    Velkou srandu jsme kupodivu zažili při nedělní návštěvě kostela a následném únosu účetních. Pořadatele však humor přešel, když nám vysvětlovali následující hru – pašování. Dvě velké rodiny aktivovaly své členy včetně dětí a starců a svedly poslední bitvu o vládu nad Chicagem. Při vzájemném vraždění ještě netušily, že do Chicaga připlul jakýsi Al Capone...
Zkrátka 30. Lesní hry byly moc pěkné včetně výběru místa, počasí, jídla i prostor pro hygienu. WC pro hochy, dívky, vedoucí, kuchaře a správce neměly chybu. Úžasná disciplína probíhala v umývárně, kde pumpa na vodu byla vzdálená od kohoutku tři metry. Škoda, že čistění zubů nebylo za prachy.
    Šestadvacítko, díky!!!
    Štafetu pro pořádání 31. lesních her převzala Trasa 13 a pozve nás do Hustonu do Lyndon B. Johnson Space Center.
Jana Vorlová

Lesní her se zúčastnili:
Benecký Roman 20, Blaťák Jakub 14, Borgesová Lenka 18, Brůžová Pavla 26, Eade Callum 4, Fridrich Ivan 15, Fuchs Alexandr 23, Fuchsová Eliška 23, Fuchsová Šárka 13, Häckl Tomáš 3, Häcklová Michaela 1, C, Halašková Ivana 23, Havránek Petr 13, Hlavatý Ladislav 15, Chloupková Jana 4, Chloupková Radka 14, Chvojová Blanka 15, Jirava Petr 3, Josífko Michal 26, Kotschová Hana 2, Ledvina Luděk 16, Ledvinová Jarmila 16, Misík Petr 20, Misíková Monika 20, Neumannová Pavla 14, Provázková Ivana 14, Provázková Jana 20, Režná Kateřina 20, Režný Michal 20, Roith Vladimír 14, Rozsíval Tomáš 13, Řehák Václav 20, Sierociński-Vaněk Jan 26, Slezák Jan 23, Souček Tomáš 20, Součková Monika 20, Švach Martin 23, Švach Štěpán 23, Tichý Mirek 14, Tichý Zdeněk 14, Valina Roman 23, Vintrová Kateřina 23, Vlach Lukáš 0, Vorlová Jana 14, Vostatek Pavel 14, Votruba Václav 20, Zábranská Lucie 23, Zábranská Vendula 23,

Seznam her – Pátek:
Nalodění, Štvanice.
Sobota: Zlodějíčci (Slučování rodin). Trénink: Střelba - Okrádání gangů - Šacování - Penězokazectví - Dopíjení / prohibiční kontrola – Trezor / Vyloupení banky, Stavění destilační kolony, Boss u soudu, Prométheova štafeta (Slučování rodin), Taneční soutěž.
Neděle: Cesta do kostela – únos, Dopis, Černý obchod - pašování (Slučování rodin), Závěrečná bitka.

Fotky... | Stránky 30. LH...

 « nahoru

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz