Turistický akademický klub Praha založený v roce 1963
TAK - dokumenty

TAKové menu
Historie akcí
  TAKy se podívejte
  TAKy napište
  TAKové fórum
  e-mail

  Tři ToRo přání

  Po prvé se obracím v dříve zmiňované záležitosti, kterou jsou fotografie z letošního (?) dění. Obracím se na vás na všechny a skrze vás na trasové lidi, kteří fotografují s návrhem a žádostí o fotografie, ze kterých bychom udělali výstavu a případně i kalendář. Prosím všechny, kdo se chtějí angažovat nejrůznější formou (fotkami, prací…) ozvěte se mi do půlky září. Rád bych dohodl technické záležitosti a zveřejnil podmínky (formát), případná výstava (30-50 fotografií ??) by mohla mít vernisáž na diskotéce (10. 11.) a pak (podle zájmu) oběhnout trasové sleziny, možná i něco dalšího. Vybrané fotografie bychom pak mohli použít pro kalendář předávaný v elektronické podobě (na CD), ze kterého je každý zájemce sto si jej udělat.
  Druhá záležitost se týká kulaté padesáté Stezky. Přestože to celých není padesát let, nabízí to číslo příležitost, se kterou bychom rádi spojili některé netradiční záležitosti. Mezi ně patří i brožurka, která by neměla presentovat strohou historii a neměly by to být ani pouhé vzpomínky. Spíš by mělo jít postižení ducha akce, připomenutí (si) silných okamžiků a událostí, důsledků a souvislostí, které zanechaly a také proměn, které přinesl čas… Neměla by to být jenom záležitost pamětníků (kteří si navíc už moc nepamatují), ale všech. A tak prosím opětovně o fotografie (ty starší budou mít větší hodnotu jen proto, že jich bude málo). Ale hlavně mi jde o lidi, kteří vládnou slovem (perem) a jsou sto sami či na základě pár otázek k věci přispět. Rád bych, aby na tom participovaly všechny trasy a tak bych uvítal z každé trasy (alespoň) jednoho člověka. Ale není to nutné a naopak budu rád za každého, kdo bude spolupracovat, nebo na koho se můžu obrátit. Tak prosím – dejte případným spolupracovníkům spojení na mě a naopak mi dodejte spojení (mail, telefon) na ty, kdo mi (nám) mohou pomoct. Rád bych první přehled měl na říjnové schůzi a do vánoc bych chtěl mít více méně kompletní sestavu. Představa je opět tisková verze, distribuce (CD) na trasy.
  A konečně uvádím tři představy o aktivitách, které bych chtěl uskutečnit v příštím roce. Jde jednak o data, ale také o zajištění (teď jsme splakali nad výdělkem – víkend v chatě na Roklinu je třeba reservovat rok dopředu). Tak nabízím příležitosti a hledám dobré parťáky na:
Zimní lyžování v Zillertálských Alpách – od 26. (event. od 19. ledna). Apartmány a doprava vlastním autem, cena vč. permanentky cca deset tisíc. Nejpozději počátkem října.
  Divočina Amerického Západu – národní parky a vybrané oblasti států Washington, Oregon, Montana, Wyoming a Colorado. Raději šest týdnů (uvažuji o možnosti se přidat s kratší variantou) a to (asi) od 11. 7. do 24. 8. Letadlem a půjčenými auty, ale se zaměřením na chození – túry po pacifickém pobřeží, některý z vulkánů a pak hory v Rockies, případně něco málo na vodě. Cena podle předběžných odhadů 50-70 tisíc Se zájemci upřesníme v září program (mohu víc specifikovat už teď) a rozpočet, v listopadu objednáme letenky. Maximálně 12 lidí (raději méně), a protože pár starých parťáků bude absentovat, najde se (zatím) pro dobré lidi místo.
  A konečně Eine Kleine Kaiserweg – čtyřdenní cesta v Nízkých Taurách (12. až 15. září). Na lehko se spaním na chatách, doprava vlastními auty a podle zkušenosti asi tři tisíce, cca 25 lidí. V únoru upřesním trasu i další záležitosti.

Přeji hezký zbytek léta
Tonda Rosický ((rosicky@vse.cz, 603115512)

PS. Pokud máte nápady, zkušenosti a tipy (jistě byl někdo lyžovat v Zillertalu) budu vděčný

« nahoru

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz