Turistický akademický klub Praha založený v roce 1963
TAK - dokumenty

TAKové menu
Historie akcí
  TAKy se podívejte
  TAKy napište
  TAKové fórum
  e-mail

  28. LPTH - Soběslav 17. - 19.6.2005

Příloha poradníku: červenec 2005

Přestože byl letos termín Pantakovek několikrát posunut, sjelo se do Soběslavi 67 dospěláků a 4 mlaďoši. Není to sice mnoho, ale alespoň máme do příštího roku, co zlepšovat. S panem Hanzalem již domlouvám termín na příští rok. Termín bude závazný a nepohnou s ním prý ani hasiči.

A jak to všechno probíhalo? V pátek jsme se postupně sjížděli, poseděli na Palubě a společně ladili formu. Ráno jsme slavnostně nastoupili před úplně novou tribunou a za zpěvu hymny vztyčili vlajku. Zase jsem byla trošku smutná z účasti. Když jsem byla malá holka, tak bývala tribuna plná a na ploše byly zastoupeny skoro všechny trasy. Ale třeba to ještě jednou přijde… Tak dost nostalgie. Slavnostní pochodeň letos putovala z rukou běžce k zástupcům letních sportů ( potápěč, vodák, volejbalista, fotbalista, tenista, plavec, cyklista a píčkapista). Oheň byl slavnostně zapálen a disciplíny se rozběhly.

Již tradičně probíhal na kurtech volejbalový turnaj, kde letos bohužel chyběly některé hvězdné týmy. Dále probíhal nohejbal pánský i dámský. Na ploše se rozběhl víceboj, který letos Monika obohatila hodem oštěpem. Šimon uspořádal plavání dvojic. Bohužel byla účast malá, ale zážitky hluboké. Na VCL se letos vydali jen 4 borci. Ovace v cíli byly veliké a dokonce je vítala i mexická vlna. V kuželně probíhal kuželkářský turnaj a v tělocvičně Ping-pong žen i mužů. V podvečer přijel Martin Valent a rozjel fotbálek mužů. Fotbálek žen se bohužel zase neuskutečnil.

Večer jsme se všichni sešli na Palubě. Někteří z nás se nám pěkně vybarvili. Sluníčko do nás pralo celý den, až se z toho zapalovala lýtka a dokonce se připalovaly i prsty u nohou. Po večeři proběhl Píč-kap, opět nastoupili jen 4 borci. Pak se ještě hrálo a zpívalo a postupně nás únava zmáhala a hnala do spacáků.

V neděli ráno nás čekalo nemilé překvapení. Byla nám ukradena vlajka i s pochodní. Bohužel se ji nepodařilo nikde najít. Místní se nám moc omlouvají a snaží se ještě pátrat. Tak se nám třeba vrátí. Během dopoledne probíhala různá finále a hlavně pánský fotbálek. Všichni pánové hráli nesmírně obětavě, byla to pěkná podívaná. Po fotbálku následoval běh ?/2 (1500m). Letos běžely nejprve ženy a pak muži. Jen, co jsme popadli trošku dech, tak jsme se dali do vyhlašování. Všechny diplomy byly rozdány, hymna odzpívána, vlajka bohužel nenalezena a 28.LPH slavnostně zakončeny.

Ještě jednou děkuji celé Dvacítce za přípravu, všem ředitelům disciplín a hlavně všem účastníkům. Vždyť, kde by byli pořadatelé a ředitelé bez účastníků.
Tak za rok v Soběslavi!


Za Dvacítku sepsala Veronika Jiravová

« nahoru

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz