Turistický akademický klub Praha založený v roce 1963
TAK - dokumenty

TAKové menu
Historie akcí
  TAKy se podívejte
  TAKy napište
  TAKové fórum
  e-mail

  Pokyny
2. Cesta jenom TAM
6. cyklospanilá jízda Antonie Tykolové aneb méně známé Brdské rovinky

2. Cesta jenom tam
Co to bude? Stejně jako loni pohodová víkendová akce bez nočních či denních štvanic. Na „cestu tam“ je zajištěn od rokycanského spolku LOKÁLKA GROUP historický červený motoráček M131.1386, zvaný též „Hurvínek“, který bude vybaven na cestu točeným pivem i dalšími dobrotami, takže žízní a hladem strádat nebudeme.
  Sraz je v sobotu 28.5.2005 v 8.30 před Smíchovským nádražím (u tramvajové smyčky). Obligace (nezapomeňte je!) si vyměníte za pravé jízdenky a poté půjdeme k vláčku. Odjezd je v 8.50 hod. !!! (na nikoho se nečeká).
  Po průjezdu Prokopským údolím odbočíme z trati č. 173 v Rudné do Hořelic a odtud po vlečce do lomů v Mořině, kde bude první zastávka.
Tam je domluvena exkurze, při které nás protáhnou štolama do Malé Ameriky. Podmínka účasti: každý musí mít baterku (nejlíp čelovku) a dobrou pevnou obuv !
  Poté motoráček pojede zpět do Rudné a dále přes Beroun a Rokycany na „Mirošovku“ (trať č. 175 Rokycany – Mirošov – Nezvěstice). Zde se chystá druhá kulturně-vlastivědná zastávka, a pak už se na zastávce uprostřed hlubokých lesů s motoráčkem rozloučíme.
  Cestou se ve vlaku bude prodávat guláš. Kdo jej chce jíst kulturně, bude mít připraven vlastní ešus a lžíci. Ostatní se musí spokojit s plastovou miskou. Budou taky klobásky a točit se bude svijanská 11ka a černá 13ka.
  Po opuštění vláčku dojdeme mírnou oklikou na tábořiště. Uděláme dříví (vezme někdo sekyrku, pilu?), narazíme připravené sudy (opět svijanská 11ka), zapálíme oheň, a muzika může hrát až do rána.
  Vezměte si své sklo na pivo. Jídlo, případně jiné nápoje než pivo, si přineste vlastní. Též pokud chcete mít pitnou vodu.
Budete potřebovat věci na přespání v přírodě (daleko široko není žádná střecha). Objednáno je letní počasí, tak se jistě obejdete bez stanů (je tam spousta krásných spacích smrků).
V neděli po dopití sudů si už každý poradí v souladu s názvem akce a zvolí svou cestu zpět. Ale nepospíchejte domů – je tam moc hezky.

Jménem Rady TAKu vás zve
Ivan Fridrich

  P.S. Ještě je možno pár lidí přibrat. Pokud vás to zlákalo, přihlaste se urychleně na mail ivan.fridrich@spojprojekt.cz nebo tel. 602368425, příp. 267196606 (zam.)
  Jízdné je 150 Kč / 200 Kč (TAK / neTAK)


6. cyklospanilá jízda Antonie Tykolové aneb méně známé Brdské rovinky
Kdy: 24. – 26.6.2005
Přihlášky: do 15.6.2005, nezapomeňte hlásit též storno!!!
Kde: Tequila hospoda v Běštíně
Sraz: v hospodě v Černošicích (u nádraží) Odjezd z Černošic v 17,30 hod. (kdo chce pivo, přijede dřív)
Trasa: po cyklostezce z Černošic přes Řevnice, Zadní Třebáň, Svinaře, Vižinu, tam opustíme cyklostezku a pojedeme na Osovec , Osov, Skřípěl, Hostomice, Běštín. Délka trasy je asi 35 - 36km.
Ubytování: sál v 1 patře hospody, karimatky a spacáky přibalit.
Zábava: salonek v přízemí, v případě hezkého počasí ohniště, gril, koupaliště venku.
Stravování: snídaně a večeře objednáváme v hospodě – nutně potřebujeme znát počet snídaní ,večeří a hlavně zájemců o grilované pochoutky.

Hudebníkům dohodneme odvoz nástrojů.

Karel
a Monika Moravcovi
Kontakty:moravec.karel@atlas.cz
monika.moravcova@atlas.cz
Karel 603 744 534
Monika: 737 484 885, t.z.244 462 896
T.d. 272 910 607  

« nahoru

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz