Turistický akademický klub Praha založený v roce 1963
TAK - dokumenty

TAKové menu
Historie akcí
  TAKy se podívejte
  TAKy napište
  TAKové fórum
  e-mail

  S Batohem přes oceán

Příloha č. 2 Poradníku únor 2005

Cyklus přednášek uvádí Saša Ryvolová v Malém sále Lidové univerzity (budova Městské knihovny) Mariánské nám.1 Praha 1 každou středu v měsíci únoru od 19.00 hod.

2. února – Cestování po indonéských ostrovech Sumatra,Jáva, Bali a Lombok. Setkání s orangutany, výstup na sopku Mt.Rinjani a pohřební slavnosti na ostrově Sulawesi (dříve Celebes).

9. února – Zážitky z cesty po Peru ( jezero Titicaca, Machu Picchu a amazonský prales. Doplněno filmem ze sjíždění řeky Madre de Dios.

16. února – Domorodé kmeny Západní Papuy na Nové Guinei – poslední kanibalové. Trek v kaňonu řeky Baliem, obklíčení nahými domorodci, setkání s mumií apod.

23. února – Po stopách Mayů v Mexiku, Guatemale a Hondurasu. Pyramidy Yucatánu, bizardní oslavy Semana Santa v Guatemale. Potápění na honduraských ostrovech Islas de la Bahia. Vzácná nahrávka originální mayské hudby.

Na všech přednáškách bude promítáno po cca 200 barevných snímků a doplňkem bude autorské čtení z příslušných knih.

Diashow nad knihou
Vždy v P-klubu Trojická 10, Praha 2 od 19.30 hod. (posezení možno vylepšit nápoji z místního baru)

17. února – M.Mykiska , Pět měsíců v Himálaji aneb Ladak očima české rodiny. Život v malém Tibetu, Budhistické kláštery a zvyky.

2. března – Saša Ryvolová – Občas doma Peru. Zážitky z cesty po Peru (Jezero Titicaca, Machu Picchu a sjíždění řeky Madre de Dios)

8. března – Martin Mykiska – Po zamrzlé řece do nitra Himálaje aneb Ladak a Zankar uprostřed zimy. Ze Zanskaru do Phuktalu zachovalou enklávou tradičního tibetského buddhismu.

17. března - Saša Ryvolová – Kotekaci z Baliemu . Ze života posledních kanibalů ze Západní Papuy na Nové Guinei. Trek v údolí řeky Baliem, setkání s domorodci a mumiemi.

Na obě řady přednášek zve srdečně Saša Ryvolová a Martin Myk

« nahoru

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz