Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník 2021

příPORADNÍK březen 2021

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Sídlo: Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Pokladník: Stáňa Donthová, e-mail: sdonthova(at)seznam.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

Oficiální březnový Poradník nebude. A tak tady tedy totok máme jeden malý Zasradník, Navalradník, Kalamiradník, Odporadník, Coviradník, Posradník, Brnkoradník, Přehradník, Záporadník, Poporadník, Předposradník, Příporadník březen 2021

ZPRÁVY Z RADY
    Rada informuje, že vzhledem k vládním opatřením a systému PES…, se Valná hromada, která byla plánována na začátek února odkládá, stejně jako schůze od října 2020 do v dubna 2021. Rada počítá s tím, že se VH uskuteční co možná nejdříve po uvolnění opatření a o termínu a místě bude včas informovat. Letošní VH má být volební, a proto také bude končit volební období současné Rady a revizní komise, které je podle Stanov dvouleté. Posunem termínu VH tak dojde k nutnému prodloužení jejich mandátu, to je ale možné opřít o Lex Covid, podle kterého se "členům voleného orgánu právnické osoby, kterým uplyne funkční období za trvání mimořádného opatření, se prodlužuje funkční období o další 3 měsíce po skončení mimořádných opatření".
    Rada pracuje korespondenčně, případně telefonicky.

AKCE
    63. Stezka je plánovaná v termínu 24. – 28. 9. 2021 se zakončením v Písku, pořádá Dvacítka.
Tabulka tabu noclehů…

STALO SE
    Koronavirus SARS-CoV-2 (covid-19…)

INFORMACE
    Chci poděkovat Janě Dočkalové 20, která vyjádřila radost nad vydáním Poradníku i v době, kdy je pokrytý písmeny seřazenými spíše do smutných zpráv.
    Tentokrát, naštěstí, se ke mně nedonesla žádná taková zpráva, tedy skutečně není o čem jiném psát, nežli o tom, co by bylo bývalo bylo naplánováno a je odstrčeno či pro letošek zrušeno.
   
Přestože náklady na provoz z. s. TAK byly i v roce 2020 vyšší nežli vybrané členské příspěvky, byl kapitál, díky akcím, které jsme stihli uspořádat, lehce navýšen a na účtu se k 31. 12. 2020 nacházelo cca 140k. Účetnictví bylo řádně uzavřeno.
   
Členů TAK ke konci roku 2020 je 164.
    Šéfové Tras nebo jejich zástupci by měli mít u sebe odznaky 62. Stezky konané po Trasách bez Zakončení na podzim 2020.
    Nyní máme na tři týdny utrum, my – vy – tamti – všichni. I ti, kteří vyráželi na občasné výlety do přírody alespoň v malých skupinkách, zhusta zabezpečení dobrou náladou a třemi eR.
    Irena Koutská 14 pořádá na Zoomu občasné online besedy se zajímavými osobnostmi.
    Jirka Klíma 2 a Pavel Stulík 1 zrušili bál, nyní i jarní tancovačku, tak snad na podzim.
    Saša Ryvolová 4 upoutá občas na svoje cestovatelské dokumenty či besedy.
    Aleš Dočkal 5 přišel se zajímavou iniciativou: již loni, když „to" začalo, dostal TAKový nápad – Pojďme si povídat. A jelikož to nejde jinak, TAK písemně. Není to sice úplně ono, ale má to i své výhody. Když vnucujete svým posluchačům něco naživo, většinou nemají možnost se bránit. Když si něčí výplod jenom čtete, můžete ho snadno umlčet. K tomu je v pravém horním rohu červený obdélníček s křížkem. Pojďme si tedy povídat o čemkoliv, ale pokud možno hlavně o čemkoliv příjemném a hezkém. A jelikož jsem si začal, dovoluji si stanovit jenom nějaká základní pravidla, o jejichž dodržování Vás prosím. Nepište nic o covidu, nemocech, politice a problémech. Poštu s předmětem "Pojďme si povídat" nepoužívejte k otrockému rozesílání věcí kolujících na internetu. Tím nechci nikomu zakazovat, aby něco podobného posílal, ale nepoužívejte k tomu tuto bublinu, prosím.
    A já bych, přátelé, měla prosbu. Pravděpodobně jste se někteří během období zákazů chození do přírody podívali do útrob skříní a šuplíků a našli všelijaké TAKové archivní poklady (listiny, fotky, předměty). Pokud byste ty zaprášené předměty chtěli vyhodit – všechno beru! Pokud chcete, aby se na ně prášilo ještě u vás doma, ráda bych je alespoň okopírovala. Pište, volejte, přijedu, až to bude možné.


Přeji všem zdraví, toleranci a hodně slunce
JaVor


Přílohy:
Kalendář akcí 2021…

«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz