Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník 2021

PORADNÍK únor 2021

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Sídlo: Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Pokladník: Stáňa Donthová, e-mail: sdonthova(at)seznam.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

MOTTO: Na schodech byl muž, který tam teoreticky zametal. Prakticky totiž jen přesouval za pomoci koštěte prach, dopřával mu lepšího výhledu a možnost udělat si nové přátele. [Terry Pratchett, kniha Maškaráda]

ZPRÁVY Z RADY
    Rada informuje, že vzhledem k vládním opatřením a systému PES…, se Valná hromada, která byla plánována na začátek února odkládá, stejně jako schůze od října 2020 do v ledna 2021. Rada počítá s tím, že se VH uskuteční co možná nejdříve po uvolnění opatření a o termínu a místě bude včas informovat. Letošní VH má být volební, a proto také bude končit volební období současné Rady a revizní komise, které je podle Stanov dvouleté. Posunem termínu VH tak dojde k nutnému prodloužení jejich mandátu, to je ale možné opřít o Lex Covid, podle kterého se "členům voleného orgánu právnické osoby, kterým uplyne funkční období za trvání mimořádného opatření, se prodlužuje funkční období o další 3 měsíce po skončení mimořádných opatření".
    Rada pracuje korespondenčně, případně telefonicky.
    Rada vyzývá členy k přemýšlení nad kandidaturou do Rady TAK a majitele TAK.
    Máte, prosím, nápad koho odměnit za propagaci ještě vetší slávy TAKu?
    Hlaste JaVor termíny plánovaných akcí v roce 2021.

AKCE
    44. Spanilá jízda v termínu 5. – 7. 2. 2021 je zrušena. Pokud se situace změní, jsou hejtmani připravení na uspořádání náhradní akce v březnu.
    49. bál – Česká beseda, aneb návrat do roku 1863, který se měl uskutečnit v pátek 26. 3. 2021 v KZ Domovina, je zrušen. Situace byla pořadateli vysvětlena v lednovém Poradníku.
    63. Stezka je plánovaná v termínu 24. – 28. 9. 2021 se zakončením v Písku, pořádá Dvacítka.
Tabulka tabu noclehů…

STALO SE
    Koronavirus SARS-CoV-2 (covid-19…)

INFORMACE
    V sobotu 16. ledna se otevřela brána do Železných hor přímo od rozhledny Bojka u Českých Lhotic. Mirda Hoza T3.
    Odznaky 62. Stezky jsou hotové. Od úterka bude fungovat výdejní okénko pro šéfy Tras nebo jejich zástupce. Podrobné informace tito obdrží emailem. Veromika T20
    Zdravím zejména táborníky, mezi svátky jsem volal do Nesměně – jsou v pořádku, Jaruška všechny pozdravuje. Vltavínáři se prý na táboře občas vyskytují. David tam příležitostně jezdí na kontrolu a jezdí tam i policie. Takže pokud byste se chystali na zimní výlet na tábor, počítejte s možnými komplikacemi. Škoda. Párkrát jsme tam v zimě byli a tábor pod sněhem plus roztopená kamna, to je zážitek k nezaplacení. Řezák T12.

ZE SPOLEČNOSTI
    Vladimír Mostecký – Kondor bude rozpínat svá široká ramena při písni Vltava už jen tam někde nahoře. Patřil k prvním stezkařům, byl i vedoucím Sedmičky a dlouholetý člen TAK, účastník mnoha jeho akcí. Na věčnou Stezku odešel v sobotu 16. ledna 2021. Vzpomeňte na Vláďu a na jeho otevřenou a přátelskou povahu. Poslední rozloučení bylo v pátek 22. ledna 2021 v Malé obřadní síní krematoria Praha Strašnice. Parte…

INZERCE
    Máte-li chuť a zájem vyhledejte si na Youtube televizní hru Jindřišky Smetanové z roku 1966 (ano je stará 54let!), která se jmenuje Konec velké epochy a ihned po natočení šla do trezoru. Pokud vám to bude něco připomínat, tím lépe. Přeji (nejen kulturní) zážitek. Doporučuje Havroš T13.
   
Rozhovor Saši Ryvolové s redaktorem Lukášem Hronem na CNN Prima News o výpravě na kanadský Yukon


Přeji všem zdraví, toleranci a hodně slunce nejen nad hlavou, ale i v duši
JaVor


Přílohy:
Kalendář akcí 2021…

«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz