Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník 2020

PORADNÍK prosinec 2020

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Sídlo: Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Pokladník: Stáňa Donthová, e-mail: sdonthova(at)seznam.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

MOTTO: Nevyslovujte slov, za jejichž významem nestojí s plnou odpovědností Váš vlastní rozum. [MUDr. Vlasta Kálalová-di Lotti (kniha Doktorka z rodu Trubačů)]

ZPRÁVY Z RADY
    Rada informuje, že vzhledem k omezením vyhlášeným systémem PES…, je  pravidelná schůze v pondělí 7. prosince ZRUŠENA.
    Rada pracuje korespondenčně, případně telefonicky.
    Rada vyzývá členy k přemýšlení nad kandidaturou do Rady TAK a majitele TAK, protože rok 2021 je zase volební a výroční schůzi rada připravuje ve víře, že se již bude smět konat.
    Máte, prosím, nápad koho odměnit za propagaci ještě vetší slávy TAKu?
    Hlasování o pořadateli bálu a Stezky v roce 2021 proběhlo elektronicky formou dotazníku, který vyplnilo 97 členů TAK.
BÁL = 95 hlasů ANO. Souhlasíš, aby byli garanty bálu Jiří Klíma T2 a Pavel Stulík? Bál má termín a mohl by se tedy uskutečnit v pátek 26. března 2021 v KZ Domovina na téma „Česká beseda, aneb návrat do roku 1863“.
STEZKA = 97 hlasů ANO. Souhlasíš, aby 63. Stezku na podzim 2021 uspořádala Trasa 20? Zakončení v Písku. Stezka má termín a mohla by se tedy konat od pátku 24. do úterý 28. září 2021. Hlasy zaslané po 8. 11. 2020 23:59 nebyly započítány
    Hlaste JaVor termíny plánovaných akcí v roce 2021.

AKCE
    29. Koledy u Apolináře 14. 12. jsou ZRUŠENY.
    49. bál – Česká beseda, aneb návrat do roku 1863 – se uskuteční v pátek 26. 3. 2021 v KZ Domovina. Řediteli Jirka klíma T2 a Pavel Stulík T1.
    63. Stezku, která se bude konat 24. – 28. 9. 2021 se zakončením v Písku, pořádá Dvacítka.

INFORMACE
    Vltavínáři v táboře (opět)
Krátké info ohledně louky v Keblanech, po 2.11: O víkendu jsem se byl podívat na táboře a stejně jako loni na jaře tam přebývají hledači vltavínů. Osobně jsem je nepotkal, nechal jsem jim vzkaz, aby odtamtud odešli a uklidili. Dneska ráno jsem volal na polici v Trhových Svinech, se kterými jsme to řešili i minulý rok. Už odpoledne se mi ozvali zpátky že tam byli, ty lidi tam potkali a domluvili se, že to během zítřka vyklidí a uklidí. Ve středu to tam přijedou zkontrolovat, jestli jsou skutečně pryč.
Tábořiště neni nějak extra zdemolované, spíš je tam všude bordel. Všechno dřevo z kuchyně je spálený a v lese je nepořádek. Zatím jsem se do úklidu nepouštěl, na to si zřejmě vyhradíme nějakou víkendovou brigádu.
Aktuální info o stavu tábora út 10. 11: Minulý týden byli obyvatelé tábora vykázání policí ze Svinů, odjeli a aspoň trochu tam po sobě poklidili (viz foto). Kluci z Nesměně to tam budou jezdit pravidelně kontrolovat, abychom to mohli řešit s policí hned, kdyby se tam náhdou hledači vrátili.
Kdybyste se tam tedy někdo chystal na přespání, měl b tam být klid, ale momentálně není čímzatopit. Tomáš Stříhavka TOM.

ZE SPOLEČNOSTI
    Jsou velmi smutní na Třináctce.
2. 10. 2020 odešel na věčnou Stezku kamarád a kytarista Tomáš Yogi Pospíšil.
   
5. listopadu večer ve Střešovické nemocnici zemřel Jirka Kupsa na covidový zápal plic.
JIrkův letošní velikonoční pozdrav: díky za přání k Velikonocům. Doufám, že jste doma všichni zdraví a toho koronazmetka zvládáte! Já, bohužel, trávím tuto dobu ještě v hlavním městě Coronastánu (dříve USA) v Corona City (dříve New York). Je to tu opravdu dost hustý. Město je téměř bez lidí na ulici, jezdí jen sanitky, policajti a hasiči. Mimochodem, jeden postřeh ze "soudku černého humoru"- s evakuací četných obézních pacientů (údajně nad asi 160 kilo) musí z mrakodrapů pomáhat záchranářům hasiči. Jo a v nejmocnějším státě světa není k dostání toaleťák, že by měl přijít nějaký průser? Tak to dopadne, když sebevědomí nějakého státu, hlavně jeho vedení, je řádově vyšší, než uplatněná hygienická opatření a dostupné zdravotní zabezpečení. Těžko říct, co z toho ještě všechno vzejde.
Nicméně, neklesám na mysli, dezinfikuji lihovými prostředky a genderově nevyvážený způsob oslavy Velikonoc pro letošek holt oželím. Mějte se a držte se!
    V noci z 9. na 10. listopadu zemřela na covidový zápal plic Eva Kárymatka Kárová, vždycky optimistka a prima kamarádka.

    V sobotu 14. 11. nad ránem zemřela Zdeňka Rozsívalová. Při vzpomínce na ni si ji zkuste, prosím, vybavit před tím, než jí nemoc zatemnila mysl. Potom už to nebyla ona, jenom jsme to nevěděli. Parte...

    Je to už neuvěřitelných 15 let, kdy nás 18. 9. 2005 opustil Honza Popel T6, nadšený muzikant, obětavý kamarád, hejtman spanilých jezdců… Vzpomínejte na něj se mnou, Jana Rubáčková Popelová. [Omlouvám se, že jsem tuto vzpomínku zapomněla vložit do říjnového Poradníku, JaVor.]

STALO SE
    Koronavirus SARS-CoV-2 (covid-19…)

INZERCE
   


Přeji všem zdraví, toleranci a hodně slunce v čase adventu
JaVor


Přílohy:
Kalendář akcí 2020…

«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz