Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník 2020

PORADNÍK listopad 2020

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Sídlo: Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Pokladník: Stáňa Donthová, e-mail: sdonthova(at)seznam.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

MOTTO: Já a se mnou celé lidstvo stojíme dnes na křižovatce. Jedna cesta vede k zoufalsví a naprosté beznaději. Druhá k úplnému vyhynutí. Už nemám ani sílu doufat, že budeme dost moudří a vybereme si správně. [Woody Allen]

ZPRÁVY Z RADY
    Rada informuje: vzhledem k vyhlášeným omezením, je  pravidelná schůze v pondělí 2. listopadu ZRUŠENA.
    Rada pracuje korespondenčně, případně telefonicky.
    Rada vyzývá k přemýšlení nad kandidaturou do Rady TAK, protože rok 2021 je zase volební.
    Na chůzi mělo být hlasováno o pořadateli bálu a Stezky v roce 2021. Vzhledem k současné situaci proběhne elektronické hlasování. Hlasovat mohou pouze členové klubu, hlasování bude probíhat ve dnech 31. 10. – 8. 11. 2020, informace distribuční e-poštou. Rada žádá šéfy Tras, aby o možnosti hlasování informovali členy TAK, kteří neodebírají hromadné elektronické zprávy TAK.
   

AKCE
    41. Poslední slanění Horo oddílu 27. – 29. 11. v Hubertce pod Smrkem pořádá Petr Kříž T18.
    29. Koledy u Apolináře 14. 12. pořádá T1.
    O pořádání 49. bálu v roce 2021 na téma „Česká beseda, aneb návrat do roku 1853“ se uchází Jirka klíma T2 a Pavel Stulík T1.
    63. Stezka na podzim 2021 by chtěla uspořádat Dvacítka se zakončením v Písku.

INFORMACE
    Vejdete se všichni v roce 2021 na Keblanský potok? Loňské léto jsem jako prarodič zaskakoval pár dní na táboře dětí a rodičů v Peruci. Jako pamětník dávných Bystřiček, poslední Plíhalky, starého i současného „Ďáblíku“ (bývaly to třítýdenní turnusy) jsem byl mile překvapen, jak žije a vzkvétá péče o další pokolení TAKu.
Má to ale háček. Těch dětí je čím dál tím víc a stárnou do školního věku. Podle počtu a věkového složení účastníků se vůbec nedivím, že pro příští rok (2021) může být počet jednotlivých skupin na táboře v Keblanech větší, než počet dvoutýdenních turnusů během letních prázdnin. Kam ale pojedou nové skupiny „odrostlíků?
Nabízím „náhradní řešení“. Kamarád Jindra je správcem podobné základny, jako je ta naše na Keblanském potoku. Jejich spolek má ještě jednu základnu ale málo dětí a proto tuto pronajímá. Leží na břehu Berounky pod obcí Bujesily. Protože Jindra je obyvatelem Dobřívi, pozval jsem jej na zakončení letošní STEZKY, které je od jeho bydliště „přes kopec“. Koho by tedy nájem „náhradního tábořiště“ pro rok 2021 zajímal, rád ho s Jindrou seznámím a ostatní už si domluvíte napřímo. Sám jsem na tom tábořišti několikrát spal. Není to žádný luxus, i když jsou tam kromě stanů i dřevěné chatky. Myslím ale, že pro tábory našeho typu je to zařízení zcela vyhovující.
Zájemcům můžu poskytnout podrobnosti předem, případně sjednat zde víkendový pobyt Pepik Beran (Starý Bobr) T12.

ZE SPOLEČNOSTI
    Dohodli jsme se na Dvojce, že opratě po mně převezme Hanka Kárová a já že budu za ní jako druhý v pořadí, tedy dělat jejího zástupce, Jirka Klíma T2.

STALO SE
    Koronavirus SARS-CoV-2 (covid-19…)

INZERCE
    Vřele doporučuju shlédnout v archivu ČT pořad Marka Ebena Na plovárně s Janem Stráským. Moc pěkné povídání o mozku a jeho funkcích mimo jiné, v souvislosti s počítači. Pěkný poslech přeje Hanka Činátlová T2.
    David Attenborough: Život na naší planetě… (A Life on Our Planet ), 83 min, Vřele doporučuji tento skvělý dokument, od 4. 10. 2020 je na Netflixu, Jana Vorlová T14.


Přeji všem zdraví, toleranci, hodně slunce v duši a abychom byli všichni negativní, ale pozitivně naladěni!
JaVor


Přílohy:
Kalendář akcí 2020…

«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz