Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník 2019

PORADNÍK červenec 2019

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Sídlo: Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Pokladník: Stáňa Donthová, e-mail: sdonthova(at)seznam.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

MOTTO: Zůstaňte tak dlouho na dovolené, dokud vás šéf nebude postrádat, ale ne tak dlouho, aby zpozoroval, že jste postradatelný. [Fernandel, vlastním jménem Fernand Joseph Désiré Contandin]

ZPRÁVY Z RADY
    Pravidelná letní hrací schůze, otevřená pro všechny TAKové i neTAKové lidičky, bude v pondělí 8. července od 18 hodin v Besední restauraci Hlubočepy, Slivenecká 92/7 (u zastávky vlaku a busu 120 a 258).
    Rada přeje všem krásné prázdniny a dovolené.
    Rada zve členy TAKu na pravidelnou schůzi, která se koná po prázdninách v pondělí 2. září 2019 od 18:00 v Tyršáku, 2. patro, posluchárna P1.
    Příspěvky na rok 2019 ve výši 250 Kč/os lze platit na účet TAKu č. 2000317496/2010, VS 2019xx (xx je číslo Trasy), do zprávy pro příjemce uveďte kdo (nebo za koho) platí.
    Pro Velkou radu si šéfové Tras, či jejich zástupci, rezervujte pondělí 16. 9. 2019.
,     Kandidátem pro pořádání Stezky v roce 2020 je kupodivu Trasa 20 se Zakončením v lesním amfiteátru v Hrádku u Rokycan. O návrzích se bude rozhodovat na zářijové schůzi..

AKCE
    28. Luďkovy Alpy 2019 se konají 9. – 11. srpna v oblasti Gosaukamm, mapa např. Freytag – Berndt WK 281, Kompass 20. Letošní trasa, při využití lanovky, je vhodná i pro ty, kterým dlouhé a strmé výstupy již činí trochu obtíže. Informace jsou v předchozím Poradníku, chcete-li nějaké další, kontaktujte Luďka Ledvinu T16. A hlaste se!
    41. Lesní hry – „Zachraňte Sněhurku!“ v termínu 13. – 15. 9. 2019.
Všem členům a příznivcům TAKu (Trpasličí akademie kutajících) ČTK (Čmuchalková trpasličí kancelář) vydala informaci, kterou získala od vždy dobře informovaného zdroje z královského hradu, že naše (samolibá) královna se opět po čase dotázala kouzelného zrcadla. Výsledkem je, že se (údajně) znovu chystá útok na naši Sněhurku. Tomu musí být zabráněno!!
Voláme tedy na pomoc všechny, nejlépe pak Prófu, ba i Prófku, Dřímala i Dřímalku, Kejchala i Kejchalku, Štístko i Štístko, Stydlína i Stydlínku, Rejpala i Rejpalku a Šmudlu i Šmudlinku. Přijďte prosím, abychom zachránili naši Sněhurku. Zapomeňte na to, že vám kdysi ujídala z vašeho chlebíčku, upila z vaší malinové limonádičky, uzobla z vašeho medíku, či že seděla na vaší stoličce nebo dokonce, že spala ve vaší postýlce. Sněhurka musí být zachráněna, vždyť, kdo by vám pral, žehlil, vařil, zašíval, uklízel…
Zkrátka potřebujeme všechny schopné. Ovšem pozor, pomoc musí být komplexní, takže je potřeba schopností i těch méně schopných, neschopných a případně i všeho schopných nebo úplně neschopných! Prostě je potřeba pomoci od všech, od těch zkušených i nezkušených, dříve narozených i narozených později, mrštných, pohyblivých, méně pohyblivých i naprosto nepohyblivých. Všichni se uplatní!
Pozor! Akce však podléhá přísnému utajení. Nejmenuje se tedy „Zachraňte Sněhurku!“, ale je vedena pod krycím názvem 41. Lesní hry. Její začátek je rafinovaně naplánován na nejméně očekávaný den – tedy na pátek třináctého.
Neváhejte, prosím, a pilně se hlaste. Žádné výmluvy nepřijímáme, je potřeba pomoci co nejširší, nebezpečí je tentokrát opravdu zákeřné. Organizátoři akce
   61. StezkaPovodím Blanice“ se zakončením na zřícenině hradu Helfenburg u Krajíčka (Bavorov) pořádá Tomáš Svoboda a Jednička v termínu
26. – 29. 9. 2019. Tabu noclehy…
61. Stezka – přípravy
Organizační výbor zajišťuje postupně všechny náležitosti ke Stezce. Potřebujeme od účastníků, aby nezanedbávali včasné přihlašování, které je bez příplatků do konce července. Samozřejmě, že oficielní přihlášky musí být podloženy platbou s termínem do 31. 7. 2019.
Zápisné na Stezku činí 220 Kč pro nečleny TAKu a 150 Kč pro členy TAKu, cesta zvláštním vlakem je za jednotnou cenu 70 Kč. Poplatky za opožděné přihlašování a storno po 31. 7. 2019 činí 70 Kč zaosobu.
Předpokládaný začátek Zakončení je v 13:30 h a konec 15:30 h – bude upřesněno. Trasa 1
    Hérakleidy 2019 bude pořádat Saša Fuchs T13, termín ještě není. 

INFORMACE
   

STALO SE
   
14. Cesta jenom tam s cílem v Mladějově v Českém ráji byla a vydařila se.
    20. Tykolka v termínu 14. – 16. 6. 2019 se základnou v obci Hlavatce byla díky Karlovi a Monice, a taky trochu díky ostatním účastníkům, zase parádní. Fotoalbum bude.
    Pantakovky 21. – 23. 6. 2019 byly. Informace…
Srdečný dík organizátorkám, a to nejen Verče a Monice, ale všem dobrovolným pomocníkům za opět úžasný sportovní víkend pro děti i dospělé! Dokonce zařídily, aby nebylo vedro, i když to s tím zařizováním lehce přehnaly a v sobotu ráno jsme se probudili do deště. Ale vše se v dobré obrátilo, pršet přestalo (i když jeden pokus tam ještě byl), a my jsme si po celý víkend lebedili při krásných 24 °C (resp. 22 °C). Při zakončení jsme je sice už odměnili potleskem včetně díku za to, že slíbily v LPTH pokračovat, ale považuji za potřebné to dát vědět i širokému TAKovému společenství! A hlavně: příště se k nám přidejte!!! Eva Švestková T8.
     Početná skupina lidí z T5 a T10 spolu s několika lidmi z Destruktývy strávila superprodloužený víkend 29. 5. – 2. 6. 2019 cyklozájezdem na severoněmecký ostrov Usedom. Počasí bylo skvělé, ubytování luxusní, ryby chutné, terén převážně rovinatý, povrch rozmanitý od rolety a šotoliny po hlaďounký asfalt, nálada výborná, samozřejmě podpořená bohatou účastí muzikantů s pestrým nástrojovým vybavením. Zájezd perfektně organizačně zajistil Honza Hejna (T5) a bezchybně realizovala CK Trip. Zapsal Aleš Dočkal T5.

ZE SPOLEČNOSTI
    Irena Koutská T14 uspořádala poslední předprázdninovou akci, která se velmi vydařila. Byl jím pondělní večírek u Werichů s domácím pohoštěním a hlavně hudbou a zpěvy od J + W + V v podání muzikantů ze Čtyřky. Odkazy na fotky Jany… Vorlové a  fotky Zbyňka… Černého.
    
 
Papa Rác má email: rac.j(at)post.cz.

INZERCE
    Nabídka volných pondělků v restauraci u Mikuláše (oficielně Saint Nicholas, Tržiště 10, P1). Nabídka platí pro menší Trasu (25 – 30 míst), ovšem s pravidelným hraním. Mnozí stezkaři z různých Tras to tam znají a pravidelně tam chodí již 5 let. Místo má řadu výhod – milá obsluha, dopravní spojení (150 m z Malostranského náměstí), otevřeno do půlnoci, Kozel za 45 a Plzeň za 55 Kč. Kdyby měl někdo zájem, obraťte se na Jirku Wencla 777 888 600, který vás propojí s Terezkou.
   

Přeji krásné zážitky v letních měsících
JaVor

P.S. Velmi prosím pořadatele i účastníky o krátké zprávy a fotky z různých úžasných a jedinečných akcí TAKových (před i po), ale i Trasových na vorlovaj(at)gmail.com. Nekomerční inzerci, jakož i různá oznámení, pozvání, připomínky a opravy přijímám taky. V případě nekomerční inzerce uveďte, zda chcete inzerát umístit i na TAKové stránky.

Přílohy:
Kalendář akcí 2019

«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz