Turistický akademický klub založený v roce 1963
Poradník duben 2015

PORADNÍK červen 2015

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub
IČO: 00199214, účet č. 2000317496/2010
Koresp. adresa: TAK, Malá Štupartská 646/1, 110 00 Praha 1
Elektronická pošta: tak.praha@email.cz
Klubovna: Mikulova 1574, Praha 4 - Jižní Město
Pokladník: Jana Stádníková, e-mail: janastady(at)gmail.com
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: vorlovaj(at)gmail.com

 

Motto: Zavřeli jsme dveře, aby nevešel omyl, ale jak má teď vejít pravda? [Rabíndranáth Thákur]

Zprávy z rady:
  Rada zve členy TAKu na schůzi, která se koná v pondělí 1. června 2015 od 18.00 h v Tyršáku, 2. patro, posluchárna P1.
  Rada se v květnu mimořádně nekonala. Radní jsou neustále v kontaktu el. poštou.
  Na dubnové Radě proběhla diskuze na téma "TAKové vlaječky". Zájem o ně nebyl tak jednoznačný, šéfové mají za úkol provést na trasách průzkum zájmu a výsledek zasílat emailem JaVoru do konce června. Své resumé zatím sdělili pouze dva šéfové!
  Členské příspěvky na rok 2015 lze platit převodem na účet č. 2000317496/2010, VS 2015 xx (kde xx je dvoumístné číslo Trasy), Kč 250,- Kč/os, do zprávy pro příjemce uveďte jméno platícího.

Stalo se:
  Tak byl cirkus. Sešli jsme se v hojném počtu a byl to mazec – připomeňte si ve fotoalbu na stránkách.
  Před bálem byly v březnu dvě akce – 16. Shnilka a 15. Jarní výstup na Velký Blaník – zde jsou fotoalba. A 23. dubna Kuličkiáda na Bílé Hoře, líbila se – Lenka B. si postěžovala na změnu pravidel ;)
Boika   Jubilejní Stezka 30 a půl v okolí Mariánských lázní konající í se 8.–10. 5. 2015 za krásné jarního počasí se velmi povedla. Byly loučky s muzikou i s řízečky. Zástupci Tras navštívili Cheb, Dyleň a Chodovou Planou, většina byla v Lázních Kynžvart a úplně všichni byli v Mariánských Lázních. Dvě davčata stihla v Mariánkách o sobotním večeru konec koncertu božského Kají a shlédla ohňostroj u příležitosti zahájení lázeňské sezóny. Sobotní ustředění v hospůdce U Růženky ve Třech Sekerách se ukázalo jako velmi prozíravé, déšť nás tím pádem nezaskočil. Sezení natěsno a kumulace muzikantů ve výčepní místnosti nadmíru rozjasnilo tváře všech účastníků, některé i rozjařilo… Personál byl naprosto skvělý a postupem času také velmi užaslý. Uspokojit 72 žíznivých hrdel najednou nebylo jednoduché, natožpak nakrmit! Zvládl i situaci se snědeným vegetariánským obědem. Do TAKové pokladny z této akce přibylo 114 a 118 korun. Všem účastníkům Půlky děkují za slvělou atmosféru Lenka Borgesová T18 a Jana Vorlová T14. Fotoalbum…
  Další informace k rozhledně Boika u obce České Lhotice – Honza Dušák T14 rozhlednu navštívil 25. dubna a hle! Vstup na rozlednu z důvodu narušení statiky zakázán. Snad nebude oprava náročná a Boiku zase brzy zpřístupní.
  Začíná seriál o pidi – mini – malých – trasových stezkách.
Čtyrka měla 103. Stezku na přelomu dubna a května, 29. 4. –  3. 5. na Brdech – v okolí Rožmitálu pod Třemšínem, s průnikem do vojenského újezdu Brdy a s nejzazším místem ukončení v Hořovicích. Nultý a první nocleh jsme měli v ubytovně Rožmitále, další na sále ve Štítově a poslední v kulturáku v Těních. Ve středu večer Stezku zahájilo 40 lidů (3 předskokani si přidali ještě -1. nocleh ve Spáleném Poříčí), celkem Stezkou prošlo či probikovalo 69 lidů, 1 pes a 1 pejsek.
ČtyřkaPůvodně plánované pohodové 15km etapy se díky tomu, že nám byly (v historii poprvé!!) odřeknuty všechny!! předem naplánované a domluvené noclehy, protáhly na už méně pohodových skoro 20 a někdy i více km. Ale na druhé straně nám zase přálo počasí, bylo jak stvořené pro stezkové putování. Od hrobu J. J. Ryby ve Starém Rožmitále, na největší kopec Třemšín, kolem rybníků léta nepřístupných (Padrťské), přes místa vojákům důvěrně známých (Strašice) na hodně romantický hrad, (také léta nepřístupný Valdek. Největší borci absolvovali přes 80 km. Večery byly hudební, personál vstřícný, večeře i snídaně chutné. I kvetoucí třešně pro prvomájový polibek byly k dispozici. Snad jen ty 2 noclehy na podlaze mohly potrápit stárnoucí kosti. Byla to pěkná Stezka v krásné krajině kousek od Prahy. Petřík Lebenhart
— Jarní Sloup v Čechách 5. trasy. Hned ve chvíli, kdy skončí Stezka a přichází čas pro ministezky, musí šéfové tras a  věrní členové tras hledat nová, atraktivní, zajímavá a dosud nenavštívená místa v české kotlině.  I když to nebývá úplně lehké spojit pěkné místo s potřebami trasy – kapacita ubytování a cena, možnost stravování, vzdálenost ze stolice a doprava. Letos v rozkvetlém jarním čase se vypravila 5 trasa do Sloupu v Čechách. Toto místo bylo utkvělou a letitou představou jednoho zarputilého člena trasy, který se rozhodl, že jakkoliv se Sloup může zdát velmi profláknutou lokalitou, nemůže být tak zle jako na pláži Lido. A stalo se, že se podařilo najít chatu s odpovídající kapacitou, v dnešní době za dosti přijatelnou cenu a i když nebyla, nebo právě proto, luxusně vybavená, tedy spíše již omšelá a opotřebená, jako jsme mnozí my sami, poskytla nám dobrou střechu nad hlavou od čtvrtka 7.5. do neděle 10.5. Myslím, že většině TAKové společnosti ji lze doporučit – 45 lůžek, skromné společné sociálky, teplá voda, velká společenská místnost, možnost dohody s majitelem o dovozu piva a zapůjčení výčepního aparátu, skromná kuchyň s mikrovlnkou a rychlokonvicí a dvěma lednicemi, polopenze vedle přes silnici zase v dobré ceně a kvalitě, terasa před chatou, travnatý pozemek s možností postavení i vlastních stanů a úplné soukromí, no co chtít více, nikde nikdo, kdo by vás okřikoval, že ještě o hluboké noci se sáluje. Souhrn toho všeho celé trase hodně vyhovoval. Základem úspěchu možná byla i okolnost, že tohle všecko se podařilo zajistit brzy a trasa tuhle ministezku dostala už pod stromeček.  Ale ano, nepřijeli jsme na ministezku jen kvůli večerním sedánkám s kytarami a u piva a jen proto, abychom si dosytosti popovídali o tom, jak jde čas a život. I když…. Místo samo dává jak v nejtěsnějším okolí, tak i ve vzdálenějších lokalitách přehršel krás v májové  krajině pod Lužickými horami. Možná i v podzimním čase to stojí za to, leč rozkvetlé jaro je jaro. Různých průvodců  na internetu je přehršel. Jeden den jsme se korporativně vypravili procházkou do Cvikova, kdež jsme si na oběd udělali rezervaci v nedávno otevřeném pivovaru, mimochodem jejich pivo 12° došlo uznání mnoha našich hochů i dam a kuchyně tam vaří velmi dobře, no a nelze než se opakovat, nádherný kraj. Ani po cestě nikdo netrpěl žízní. Druhý den všichni věnovali onomu proslulému Skalnímu hradu a každý si mohl vybrat z nabízených okružních tras do sytosti, ale času bylo málo. Takže v neděli většina ještě využila nádherného času a před odjezdem si prošla to, co se nestihlo v sobotu. Věřím, že těch pár pohodových dnů se většině trasy hodně líbilo, aniž bychom postrádali nějakých hrdinských činů, situací vhodných na rytíře, či nedejbože nečekaných komplikací. Jo a paráda nejen pro pěšáky, i kolaři by si užili. A kam se vypravíme příště? Petr Němec
— Jarní malá Stezka tentokrát 9. trasu zavedla do Píseckých hor. Naštěstí ty hory nejsou nijak vysoké, což se také odrazilo na počtu účastníků, kterých dorazilo přes 40!
Stezka začala ve středu odpoledne ve Vrcovicích (severně od Písku), ve vodáckém kempu, kde málem nebylo kde hlavu složit, protože se v průběhu příprav Stezky různě měnili majitelé a vlastně vůbec nebylo otevřeno.
Čtvrteční výlet vedl přes Písek do Putimi. Z Písku je nutno vzpomenout na restauraci s hezkým názvem Na Radosti a prohlídku Elektrárny královského města Písku (most zná každý) a z Putimi pak na sochu Švejka. V pátek se stáčíme jihovýchodně a přes Tálín (s rybníkem ze známé lidové písničky) konečně dorážíme do těch hor. Na víkend máme střechu nad hlavou v podobě chaty na Živci, odkud vedou turistické trasy do všech stran a všechny jsou tak akorát na jednodenní výlety. Ten sobotní nás různými zkratkami, prodlužkami i nábližkami jižní částí hor zavede do Semic u Písku do skvělé hospody U báby Lišků, a ten nedělní zase severní částí hor do města, kde jsme ve čtvrtek začínali – do Písku. Marek Paleček
Dvanátka— 9.–17. 5. 2015 – Pidistezka Trasy 12 na severu, ale hodně na severu! Olinka jezdí za námi do Česka pravidelně už řadu let, tak bychom taky někdy mohli vyrazit my za ní do Švédska. Alespoň tak jsme se domluvili na poslední Stezce a hned jsme zjistili, že zrovna v roce 2015 by se to z určitých kulatých důvodů docela hodilo… Takže jsme se vypravili společným autobusem do Löderups Äng, což je na půl cesty mezi Olininou Uppsalou a naší Prahou, nicméně už ve Švédsku.
Přejeli jsme trajektem Balt a díky Olince poznávali Skane, ten nejjižnější kousíček velkého Švédska. Skoro celý týden jsme chodili podél moře pískem, po oblázcích švédské žuly, po dunách, přes petrklíčové a koniklecové louky, podél jabloňových sadů, jarním lesem, kolem megalitických uskupení ve tvaru lodí, přes pastviny s krávami a ovcemi, kolem majáku, navštívili jsme moštárnu, viděli jsme nejstarší hrad ve Skandinávii, jedno město mrňavé Simrinshavn, jedno větší Ystad a jedno dost velké Malmö, užili jsme si jarní přírodu a čerstvý vítr a hlavně společnost kamarádů a krásné večery na statečku Löderups Äng.
Když Olinka svým švédským kamarádům vyprávěla, že budeme mít s sebou vlastní autobus a vlastní kuchařky, podivovali se, že musíme být bohatí, když s to můžeme dovolit. A to netušili, že budeme mít s sebou i tři živé muzikanty a čtyři sudy živého piva. Bohatí jsme hlavně o krásné zážitky (mimochodem, celá ta legrace – cesta, trajekty, výlety, ubytování a společné večeře – nás přišly jednoho každého asi na pět a půl tisíce). Doporučujeme a o získané know-how se rádi podělíme. Průběh celé akce jsme hned na místě zaznamenávali v aktuálním zpravodajství na dvanáctkových stránkách. Helenka Švachová a Petr Řehák
— 47. Malá Stezka Čtrnáctky 15.–17. 5. – Krucemburk. Předstezku jsme po spanilé jízdě vlakem se všemi zakázanými požitky (grilované kuře, bábovka, šampaňské, pivo, víno) zahájili v Džekově ranči ve Ždírci. Pivovar bez televize neměl chybu. Vždy když mobil hlásil nepříznivý stav, spojilo se dvacet párů rukou a silou vůle dotlačilo puk do finské branky. Ráno jsme podle plánu odjeli vlakem a dobyli ztečí údolí Doubravy z obou stran. V údolí jsme otevřeli soukromou chatku i zavřenou chatu Doubravku a v Chotěboři se do záhradky hospody u Pešků dostali lstí zezadu. Naše české dráhy jsou neobvykle pružné. Ráno jsme ještě jeli do Bílku ve dvanácti na tři lístky a odpoledne už fungovala stará dobrá společná jízdenka. A čekalo nás ještě jedno překvapení, když jsme dorazili k rybníku Řeka. Bylo to totiž moře! Při pohledu od kajut stoprocentně. Když všech sedmdesát lidí zkonzumovalo své objednané A/C či B/E, mohlo se konečně začít po desáté Čtrnáctkahrát.
A co si budeme pamatovat ze sobotního výletu? Zrzavý v Krucemburku, zmenšující se sloní uši ve Vojnově Městci a školu v Radostíně. Jenže pak jsme se rozprchli po všech různých televizích, a tak roztříštěné fandění už proti Kanadě nefungovalo. Zoufalé čekání na grilovaný hermelín zmutovalo po deváté hodině na zoufalé čekání na Radůze. Když jsem i já pochopila, že nebudu vystavena na vyvýšeném pódiu, které mi naštěstí zasedl průvodce dějem ZSV, a ani že nebudu vtipně vtažena do hry, coby Radůz nebo nedej bože ježibaba s velkým hladem, užívala jsem si ohromně verše, úžasné herecké výkony, nezapomenutelné kostýmy, i nápovědu – jak ti všichni namačkaní dokola. A znovu si užívám teď u monitoru v práci, kdy i kolegové z mého hýkání pochopili, že se zrovna nevěnuji optimalizaci svých programů. Velké díky za bahenní lázně - jen co najdeme s Radůzem volný víkend, budeme referovat. A pak už se hrálo - všichni mí oblíbení hudebníci hráli jak o život a tancovalo se v baru i na mole, když jsme byli v půl třetí vyhoštěni přes palubu.
Je totiž neděle a mám dost času - už dávno neplatí. Hned po snídani a během pohodového hraní na verandě, začaly tlouct na dveře aut neodbytné povinnosti. A tak prapor Stezky a láhev od zelené třímala (a spolu s ní osm souvěrců) jen čerstvá členka stále se rozrůstajícho klubu, která vyrazila pěšky!!! do Hlinska. Byli jsme všichni odměněni výhledy, třetím pivovarem za víkend a překvapivým malebným Betlémem. Ať žije Stezka, ať žije slovutná trasa Čtrnáct! Tleskám! Zuzana Vlachová
Personál kempu Moře u rybníku Řeka byl snaživý, uspokojil 72 lidí. Ubytování spartánské – mnozí s nostalgií zavzpomínali na Pionýrské tábory – doporučuji k pobytu, v okolí je na co koukat. Užili jsme si krásné počasí – navzdory předpovědím nepršelo.  Narozeninové divadelní představení shlédnete na https://youtu.be/U_rw0J7yJJE. Jana Vorlová
Osmnáctka bydlela 15.–17. května v Polici nad Metují a courala se v Adršpaškých skalách. Lenka Borgesová

Informace:
10. CJT   Jubilejní 10. Cesta jenom tam se bude konat 6.-7. 6. 2015. Tradiční výlet historickým motoráčkem M131 zvaným „Hurvínek“ bude jako vždy s několika kulturně-vlastivědnými zastávkami. Sraz v sobotu ráno v 7.45 h na Masarykově nádraží, odjezd v 8.10 (na nikoho se nečeká!). První zastávkou bude exkurze na železničním zkušebním okruhu VÚŽ u Velimi, kde si prohlédneme mj. zkušební halu Výzkumného ústavu kolejových vozidel (provede nás Zdeněk Moureček, T20), možná se projedeme i po okruhu. Poté se vydáme přes Nymburk a Kopidlno k další zastávce na trati Kopidlno – Dolní Bousov v Dětenicích (středověká krčma, zámek, pivovar). Cíl bude na trati Mladá Boleslav – Mšeno u zastávky Sudoměř u Ml. Boleslavi, kde je malé, ale milé železniční minimuzeum. Zakempujeme na přilehlé louce, následovat bude oheň, pečení buřtů, hudba, zpěv (muzikanty si vozíme vlastní, jak je naším zvykem). Točené pivo Benedikt bude po celou dobu ve vlaku i na tábořišti, zajišťuje Aleš Dočkal (Trasa 5, Pivovarský klub). Je třeba vzít s sebou věci na táboření a sklenici na pivo. V neděli je možno se vrátit motoráčkem zpátky do Prahy (odjezd kolem poledne), nebo podniknout výlet do krásných lesů a skal Kokořínska. Cena jízdného je TAK 400 Kč, neTAK 450 Kč. Ještě je několik volných míst, zájemci se mohou hlásit na mail ivan.fridrich(at)post.cz nebo tel. 602368425, přihláška je platná po zaplacení zálohy 200 Kč (na účet 104641136/0300, v.s. 10 a jméno do zprávy), možno zaplatit též na schůzi.
  Akce s tradicí, letos jubilejní – 14. Milíčeves se koná 5.-7. června. Původně trasová akce se v průběhu let stala mezitrasovou, pořádá Miloš Neuman.
  16. Tykolka se koná 12.–16. června v okolí Hlavatic u Zbirohu. Karel účastníkům propozice rozeslal emailem.
  37. Letní PanTAKové hry v Soběslavi budou v termínu 19.–21. 6. 2015.
Velmi nás těší, že k 30. 5. máme již přihlášeno 113 sportovců všech věkových kategorii – od ročníku 1942 až po ročník 2015. To je opravdu krása! Zatím všechny v přihlašování doslova válcuje Trasa Dvacet, že by na té naší dvacítkové soutěživosti něco opravdu bylo? A co ostatní Trasy? Ty ještě spí zimním spánkem? Přihlášky jsou otevřeny všem trasám a věkovým kategoriím do půlnoci 18. 6., ale přijet můžete i na tzv. poslední chvíli. Můžeme se letos těšit na Píčkap i se Šelíky? Přiveze Můra svůj fotbalový tým? Přijede letos nový majitel TAKu? Vyplují znovu yalmary? Budou letos cyklohrátky pod taktovkou Trasy 14? Veronika T20
Startovné, stejně jako vloni, činí: TAK 350,- Kč, neTAK 380,- Kč, děti od 2 do 15 let 120,- Kč. Čtěte přílohu.
Přihlašování a informace…
  Vítání léta – Mirda zatím mlčí, takže sledujte poštu a TAKové stránky.
  37. lesní hry 11. – 13. září 2015 spolupořádá Trasa 13 a 14. Ferda Mravenec se na vás těší a behem června se ozve.
  57. Stezka 24. – 28.9.2015 v kraji severně od Plzně se zakončením na Velké louce v Plasích – pořádá Patnáctka, ředitelé Ivan Fridrich a Frank Vitha. Přihlášky pro jednotlivce jsou přílohou Poradníku a jsou k dispozici na stránkách TAKu společně s přihláškou trasovou. Uzávěrka Přihlášek bude 5. 9. 2015.
Stezkové poplatky: vložné včetně jízdného – TAK 350 Kč, neTAK 400 Kč. Vložné bez jízdného – TAK 250 Kč, neTAK 300 Kč. Vložné s cestou stezkovým vlakem tedy je o pouhých 100 Kč vyšší než bez vlaku. Zvláštní vlak vypraví Juniormarketing/Posázavský Pacifik. Bude zákaz postávání/kouření na lávkách mezi vagony. Na konci vlaku bude neprůchozí "klidný vůz" pro odpočívající.
Sraz účastníků na slavnostní zakončení Stezky bude na Velké louce u kláštera Plasy v pondělí 28. 9. 2015 ve 13.15 hodin.
Veškeré informace k 57. Stezce… Tabu noclehy ještě nenahlásily Trasy 20, 21 a 23.
  Propisky byly doručeny! Budou k dispozici na schůzi, 25 Kč/ks. Dále budou Lenkou nabízeny odznaky 50. výročí TAKu, 35 Kč/ks.
  V kalendáři umístěném na TAKových stránkách jsou inzerovány a průběžně doplňovány i akce nesouvisející přímo s TAKovým děním, tedy různé koncerty, výstavy apod.

Ze společnosti:
TOM Fénixové   TOM oddíl Fénixové se představují – jsme nový oddíl, jehož základ tvoří odrostlíci z Peruce a jejich kamarádi. Za sebou již máme sedm úspěšných výletů se super účastí dětí: 1. výlet – Petřínské dobrodružství 23. 11. 2014, 16 dětí, vedoucí Jana a Veronika; 2. výlet – Předvánoční Polabské putování 13. 12. 2014, 21 dětí, ved. Matěj a Verča; 3. výlet – Brdské lesy 30. 1. 2015, 23 dětí, ved. Lenka, Matěj, Renča a Verča; 4. výlet – Na Sever 22. 2. 2015, 13 dětí, ved. Lenka, Petr a Verča; 5. výlet – Měsíční Údolí 28. 3. 2015, 29 dětí, ved. Simča, Petr, Valda, Fela a Verča; 6. výlet Kostelec n. Č. L. – zpátky do školy 25. – 26. 4. 2015, 28 dětí, ved. Simča, Matěj, Petr, Valda a Verča; 7. výlet – Stříbrná Skalice, návštěva u skautů 23. – 24. 5. 2015, 23 dětí, ved. Jana, Simča, Petr a Verča.
V červnu nás ještě čeká piknik a na přelomu července a srpna I. tábor. Už se velmi těšíme. Pokud chcete nahlédnout do našeho života, navštivte Fénixe na Google+... nebo Facebooku... Na webu se již pracuje.
Silný zájem o Fénixe nás velmi těší, ale hlásíme plně obsazeno. Za Fénixe zdraví Veronika Jiravová

Inzerce:
  Hledá se výpomoc do kuchyně pro bystřičkový tábor (předškolní děti s rodiči) v termínu 18.-25.7.2015. Vaří se obědy a večeře, cca 40 dospělých a 40 dětských porcí na jedno jídlo, plus starost o pitný režim (čaj/šťáva ve várnicích) a nádobí. Bližší informace podá Káča Režná T20.
  Hledá se zdravotník do Keblan – sháníme zdravotníka nebo zdravotnici na letní tábor v Keblanech. Tábor probíhá od 9. 8. do 23. 8. ?2015. Pokud byste věděli o někom, kdo by měl chuť a kdo má zdravotnický kurz nebo je po třetím ročníku lékařské fakulty nebo absolvování jiné školy, po které může dělat zdravotníka, prosím o přeposlání kontaktu na můj mail y.enda(at)seznam.cz. Budeme rádi za jakékoliv informace. Yenda T23
  Termíny pro volný byt v Paříži – 12.–30. 6; 3.–6. 7. a 14. 7. – 6. 9. Byt je dvojpokojový, 48 m2, s  vybavenou kuchyní (plynový sporák bez trouby, mikrovlnka, ohřívací konev) a velkým balkonem situovaným na jih. V ložnici je dvojpostel 200 × 160 cm, v obýváku pohovka a měkký koberec. Přikrývky a polštáře pro 2 osoby k dispozici, nikoliv však povlečení a prostěradla, ty prosím s sebou. Internet (kabel a WiFi) a neomezené telefonování na pevné linky v Evropě a Severní Americe zdarma (v USA i na mobily). Byt je situován 5 minut od stanice RER B  Robinson, odkud je spojení do centra (20 min), na letiště CDG (1h, některé vlaky přímé, u jiných 1 přestup bez změny nástupiště), letiště Orly (45 min, 2 přestupy). Parkování v kryté garáži k dispozici. Příspěvky na činži/výlohy: Prvních 5 dnů – 1-2 osoby: 1200 Kč/den, 3-4 osoby: 1800 Kč/den. Další dny 25% sleva. Další informace na požádání emailem Jirka Kozelka, kozelka.jiri(at)gmail.com.
  Ve středu 10. června hraje od 20 hodin v Balbínce Míla Fuxa.
  Průvodci šumavskou divočinousezóna 2015…
  IV. Prostřený stůl na Maltézském náměstí v úterý 16. června od 18 hodin, viz příloha.
  Přijměte, prosím, srdečné pozvání na vernisáž mých obrázků v neděli 26. 7. 2015 od 15.hodin. Budu se na Vás těšit v galerii Týneckého hradu. Anna Svobodová – třináctkové dítě (?). Výstava v Týnci nad Sázavou potrvá do 30 .9. 2015.
  Tomáš Svoboda T1 doporučuje – může se hodit levný spolehlivý elektrikář Jan Ehrler, tel. 732 571 031. Pracuje i ve večerních hodinách.

Přeji pěkné kdy a letní krásné počasí
JaVor

P.S. Velmi prosím pořadatele i účastníky o krátké zprávy a fotky z různých úžasných a jedinečných akcí TAKových (před i po), ale i Trasových na vorlovaj(at)gmail.com. Nekomerční inzerci, jakož i různá oznámení a pozvání, přijímám taky (uveďte, zda chcete inzerát umístit i na TAKové stránky).

Kalendář akcí 2015 - ke stažení...

Přílohy:
57. Stezka – přihláška jednotlivci
57. Stezka – přihláška za Trasu


Schůzi vedl od 18:12 Jika Valda/t26
*
*** STALO SE
*
** 30. STEZKA  ... a 1 se líbila – viz Poradník
*
*** AKCE
*
** Cesta jenom tam 6.–7. 6. 2015
IFri: sraz je v 7.45 na Masaryčce, jsou ca 2 volná místa, avizovaný program beze změn
*
** LPH
je přihlášeno asi 100 lidí, organizační výbor dolaďuje přípravy; PaS hledá zájemce o nohejbal v kategorii 65+ (možná by stačilo, kdyby mladší sportovci měli na noze 16lb kouli, aby tolik neskákali)
*
** Vítání léta út 23.6.
Mirda (hoza333(at)seznam.cz) hledá
- dobrovolníky na vyčištění jezírka (brigáda)
- z jiného soudku - dále hledá:
-- Rozhledna Boika u České Lhotice - trasy, přispějte na údržbu
-- na květen 2016 rekreační prostor pro ca 60 dítek s možností vaření a koupání
*
** CINDA - bude
*
** Lesní hry - 09/15
probíhá rekognoskace terénu, přihlášky od července
*
** 58. STEZKA
vedoucí tras sdělte Frankovi požadované počty plakátů
Peníze – aspoň kus – pošlete k 1. 9. 2015, ať je z čeho platit záloha na vlak
*
** 58. STEZKA - jaro 2016
O organizaci se přihlásila trasa 16. "Po stopách českých klasiků v SV Čechách" se zakončením nejspíše v Úpici, odkud je to na vlak v Malých Svatoňovicích asi 4,5 km...
*
*** RŮZNÉ
–  Plaťte příspěvky, pokud jste tak neučinili
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif– Džussy kompletuje proklikávací fotku ze Zderazu
– Andrea připomněla, že se Petrof žení 
– Honza Maňák odlákává nesportovce z LPTH na "Putování s lahví oblíbeného nápoje“. Sraz v pátek 19. 6. 2015 v 17 h na Masaryčce. Po zakoupení společného lístku do Úval se předpokládá odjezd v 17.23 h.
…a to bylo skoro vše

«« NAHORU

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz