Turistický akademický klub založený v roce 1963

PORADNÍK duben 2007

Pouze pro vnitřní potřebu vydává Turistický akademický klub Praha
IČO: 00199214
Adresa: pošt. př. 398, 111 20, Praha 1
Klubovna: Mikulova 1574, Praha 4 - Jižní Město
Pokladník: Jana Stádníková, e-mail: stady@atlas.cz
Poradník: Jana Vorlová, e-mail: tak.praha@email.cz

    Motto: Nespoléhej na nic, co jeví známky dlouhodobosti. A nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svojí úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostni.

    Zprávy z rady:

      Schůze bude v pondělí 2.4.2007 od 18.00 hod, Tyršův dům, 2. patro, posluchárna P1. (Vchod je ze Všehrdovy ulice bránou proti restauraci Tlustá myš. Přejdete prostranství (prý slavnostní), vstoupíte do budovy a od vrátnice vyskotačíte do druhého patra, kde je hned vlevo od schodů posluchárna P1, viz přiložená mapka.
      Hledáme místo pro konání TAKových schůzí, protože na Technice nám zvýšili nájem za 1h v posluchárně přes 1000 Kč! Víte-li o nějaké možnosti pro schůzování (pro 60 lidí) o pondělcích od 18 hod., informujte radní.
      Pantakovky v Soběslavi by mohly být až v termínu 22.-24.6. (týden předtím se tam hraje fotbal, 2 týdny předtím je Cesta jenom tam), což je dost pozdě. Hledáme proto možnost jiného stadionu na víkend 15.-17.6. Na schůzi rozhodneme, zda a jak se budou konat.
      Velká rada za účasti šéfů všech tras a dalších, kteří mají k dění na TAKu co říct, se bude konat 16.4. od 18.30 hodin. Rada si chce vyslechnout názory z tras, potřeby čehokoli na trasách i diskusi o směřování TAKu.

    Stalo se:
      Pod hlavičkou TAKu z Prahy vyjela 20-ti členná skupina rychlíkem Excelsior na noc 25.1.2007 směr 50. ročník Přechodu Velké Fatry: Zdeněk Cejp, Jiří Čada, Martin Čech, Tomáš Černý, Jitka Dušová, Honza Urbančík, Blanka Chvojová, Jirka Šustera, Hana Kocková, Marie Kuhajdíková, Míša Musil, Věra Musilová, Pavel Stulík, Marie Stulíková, Radek Štolfa, Víťa Rouček, Petr Temml, Luboš Ulč, Marcela Kobíková, Radek Gregor. Celá zpráva a fotky jsou na webu.
      8. schnilka proběhla tradičně po stopách Spanilky na Moldavě. I počasí bylo tradiční, mlha, vítr,ale alespoň nelilo jako z konve. Náčelník pro turistiku Luděk nás provedl Německem na Cínovec a po hraní v hospodě i na vláček do Dubí. Vrcholové družstvo ho nestihlo a tak zmeškalo večeři jen o tři hodiny. V neděli moc příjemná hospoda U studánky v Novém městě - doporučujeme. U bublinek bylo zakladateli rozhodnuto, že ti, kteří zaplatili nevratnou zálohu a skolila je choroba nebo úraz,mají další smůlu, dostanou zpět jen polovičku. Mají si dávat pozor. Společenská úroveň byla tradičně díky výborným muzikantům na výši, dokonce došlo v sobotu i k začlenění se do místní dýzi. Takže se schnilka zase povedla. Ahoj RuM
          A Můra ze 4. trasy zaznamenal: Jako účastník zájezdu na Shnilou jízdu posílám pár postřehů. Sportovně byla skutečně shnilá. Nebyl sníh, respektive ty zbytky, které jsme potkávali, byly prakticky nelyžovatelné. Mlha se držela celé 2 dny, viditelnost se měnila od 4 do 16ti, někdy i 50ti metrů. Výlet byl tedy pěší, Německem na Cínovec, pak zpátky domů do Dubí a vláčkem do chalupy (cca 20 km). Kdybychom chodili kolem baráku, vzhledem k viditelnosti by to vyšlo nastejno! V neděli jsme šli na Nové Město (cca 12 km) do krásné hospody U studánky. Dvě holky, servírky, o něco mladší než my, nám předvedli hospodský koncert, který byl z naší strany oceněn propitím záloh v šampaňském. Společensky byla shnilka na velmi vysoké úrovni. Hrálo se cestou i večer, dokonce jsme si trsli v rytmu diska.
          Jedinou lyžařkou byla Jana Ježek ze 4ky, která objevila na německé straně udržovanou biatlonovou trať, k níž došla pár km pěšky a tam se proběhla, říká, že 30 km. Jinak mám z celé akce TAKový pocit sklíčenosti. Krušnohorské pohraničí, v němž jsme se pohybovali, mně připadá, že jsme ho 62 let po válce stále neobydleli. Všude jsou pouze německé nápisy, jezdí z 90% německá auta, v jedné hospodě už byla i německá obsluha, zkrátka na Čecha v podstatě nenarazíš. Pracovní příležitosti mizivé, snad jen hospody, vietnamské stánky a bordely, které provozuje bůhvíkdo. I ten náš pezion, v němž jsme bydleli, mi připadal, jako když byl pouze na tento víkend přizpůsoben normálním turistům. Personál v podobě mladých dívek je podle mě vycvičen na úplně jinou práci.
    A ještě jednu připomínku. Při pohledu do výloh v okolí Dubí na polonahé dívky, jsem si připadal jak v zoologické zahradě a dokud to TAK bude, nikdy nebudou ženy rovnoprávné.
      Přišlo jaro a čas se změnil na letní.

    Informace:
      Zajímáme se organizaci uvedené Velké Stezky (VS). Protože je nejen velmi brzy po podzimní VS, ale odpovídá to i letitým zkušenostem TAKu (viz Stezková kuchařka v Almanachu 2 - str. 3 - 5), tak navrhuji upozornit všechny členy TAKu na dubnové schůzi na Hlasování o budoucí 50. VS v r. 2008. Toto Hlasování by se mohlo uskutečnit v termínu (T - 1 rok, dle Kuchařky) květnové schůze TAKu, aby byla dostatečná časová rezerva na přípravu jubilejní VS. Pavel Stulík (za 1. trasu)
      49. VS - poštovní schránka organizátorů 49s@centrum.cz, hlášení tabu noclehů tak.praha@email.cz.
      Přihláška na 22. Půltou Stezku - ROVERKY 5. 5.- 8.5. 2007 - visí na webu spolu v pozvánkou do kraje, doručte Pepovi Brzákovi pouze ve fyzické podobě spolu s příslušným obnosem - TAK 150,-, neTAK 200,- Kč.
      Příspěvky do 3. almanachu se líně začínají množit. Podívejte se na stránky a taky napište.
      Chcete-li, můžete si připomenout Velikonoční zvyky.

    Inzerce:
     

    Kalendář akcí 2007:
      sobota 14. - 15.4. - zahájení cyklo - Týřovice - Borgesovi
    květen
      sobota 5. - 8.5. - 22. Půltá Stezka - Roverky - Pepa Brzák a ?
    červen
      sobota 9. - 10.6. - 4. Cesta jenom tam - Ivan Fridrich
      úterý 19.6. – 19. Vítání léta
      sobota 23. - 26.6. - Lazaři v Alpách - Tonda Rosický
    červenec
      sobota 30.6. - 7.7. - Dachstein (místo tradičních Dolomit) - Leoš Hořínek
      sobota 1. - 22.7. - Keblany - dětský tábor - Pecka
      pátek 20. - 22.7. - VHT - Alpy - Totesgebirge - Luděk Ledvina
      neděle 22. - 29.7. - Keblany - dětský tábor - Jeřábci
      neděle 29.7. - 12.8. - Keblany - Roman Valina
    srpen
      pátek 31.8.-2.9. - exĎáblíci v Keblanech (reservé tábora od 27.8.)
      pátek 7. - 9.9. (alternativně 24.-26.8.) - exRobinsoni v Keblanech - Jirka Valda jr.
    září
      pátek 14. - 16. - 29. Lesní hry - Honza Maňák, T17 a T18
      čtvrtek 27. - 30.9. 49. Velká Stezka se zakončením v Kyjově
    listopad
      pátek 9. nebo 10.11. diskotéka nejen pro starší a pokročilé - Tonda Rosický a T1
    prosinec
      pondělí 17.12. - Koledování U Apolináře - Pavel stulík a T1
      středa 19.12 - Stříbrná harfa - Saša Havránková

    Klidnou oslavu vzkříšení i bohatou pomlázku přeje JaVor

    P.S. Prosím pořadatele i účastníky o krátké zprávy a fotky z různých úžasných a jedinečných akcí TAKových (před i po), ale i Trasových na tak.praha@email.cz nebo na javor14@email.cz. Inzerci, jakož i různá oznámení a pozvání, přijímám taky (uveďte, zda chcete inzerát umístit i na TAKové stránky).


    ####TAKová schůze 02.04.07
    Schůze začala v sídle ČOS zhruba v 18.10 pod vedením Petrofa
    Příští schůze 14.5.2007 opět v Tyršáku.
    ###STALO SE
    ##NORA
    byla ve Slovenském Rudohoří. Medvědi sice v mírné zimě nespali, nicméně TAKové přítomné nesežrali.
    #
    ## BÁL 30.3.
    Bál "TAKová prodloužená aneb moje první taneční" byl tradičně v Masarykových kolejích. Účastnilo se ho 241 platících lidí. Skončil přebytkem asi 8-9kKč. A byl vynikající. Veroniko, díky!
    PaS navrhl mírnou kompenzaci/dar za vystoupení Stepařů. Rozhodne Rada podle finančních výsledků.
    #
    ###AKCE
    #
    ## 49. STEZKA 09/2007
    Zjišťován názor na vlak tam. Zdá se, že velký zájem není.
    #
    ## 50. Stezka
    o pořadateli a o zakončení bude rozhodnuto na květnové schůzi.
    #
    ## STEZKA ...a 1/2 - Roverky
    Hlašte se do konce týdne, zatím TAK učinilo 37 lidí. Odjezd v sobotu ráno. Další sdělí PepaB mailem, příp. na webu.
    #
    ## CESTA JENOM TAM - 9.-10.6.2007
    Odjezd ze Smíchova v sobotu ráno. Obligace na Velké Radě za 14 dní. Cena 300-400Kč. Pro TAKové lidi (s max. 1 partnerem) bude rezervace do květnové schůze, potom bude uvolněno trasám...
    ## VÍTÁNÍ LÉTA úterý 19.6.
    Mirda nechce propagaci (Poradník...).
    #
    ## 30. LPH 22.-24.6.?
    viz Poradník
    Mnoho lidí se nehlásí, některé trasy mají jiné akce. Celkový dojem: ROZPAKY. Rozhodnuto, že letos nebudou. Na příští rok bude připravena "derniera" nebo LPH budou transformovány do formy, která by zajistila větší účast.
    #
    ##RŮZNÉ
    - Soňa Vašicová Tzam 222521482
    - Řezák prodává TAKový aresář.
    - Mirda informoval o "TAKové" Rozhledně, která je slušně navštěvovaná. Můra (4ka) slíbil natření části Rozhledny v rámci malé 87. čtyřkové Stezky.
    - V Keblanech máme 1(+1) studnu, znalci pomozte! (vaše zkušenosti s nadějí očekávají PepaHavránek a Řezák)
    - Nový šéf trasy 9. je Marek Paleček, mail: marek.palecek(at)atlas.cz
    - 24.4 od 16h kuličkiáda na Bílé Hoře
    - Rada bude 16.4. od 18h
    ##################
    ...a to bylo skoro vše

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz