Turistický akademický klub založený v roce 1963

 

Hodnocení bálu „TAKové Rakousko-Uhersko l.P.2003“


Vážení a milí,
jsem šťastný z reakcí, které mi došly po bálu mailem. Připojuji výňatky ze zajímavých odpovědí za mým komentářem.

Začnu komentářem:
1. Kdybych byl zaměstnán, tak bych nemohl pro bál udělat tolik co jsem dělal. Hodně mi pomohla elektronická komunikace, kterou mi pomohli zprovoznit (a navíc i vylepšit můj PC) kamarádi z naší trasy (1) - jmenovitě Vašek Sláma (za což mu velmi děkuji).
2. Ohromnou pomoc mi poskytla Jarka Maňáková ze začátku, při koncipování bálu, harmonogramu příprav a sehnáním kapely. Dále jsem čerpal z kontaktů na Masarykovu kolej od Petra Havránka a organizátorky předchozích bálů Veroniky Jíravové.
3. Velkorysý a podnětný přístup Jirky Bubeníčka s návrhem vstupenky i plakátu a následně realizací tisku zaslouží vysoké ocenění. Akvizici (informaci) o Jirkově návrhu zahájila v hospodě "u Fandy" Iva Provázková - díky !!!
4. Bez diskuse je hlavní příčinou úspěchu Jana Dohnalová, která dala dohromady choreografii, i když jsme za ní přišli dost pozdě. Nemohu jinak než vyslovit můj obdiv nad jejím přístupem k nám, těžko zvladatelnou, ukecanou "postarší partou".
5. Pro sklerotickou omladinu byl přínosem systémový přístup Pavla Hrabala, který se přičinil o prvé mailové popisy tanců (a všichni jsme to kvitovali s povděkem). Jirka Kostrba se svými psanými poznámkami (během nácviku) je však stále nezapomenutelný.
6. Nezanedbatelná byla pomoc Jirky Klímy - starost o magneťák (převzetí a následně jeho uklizení, uzamčení) a obstarání kytice pro Janu D..
7. Hospůdka po nácviku měla více podob : většinou u Fandy (pod viaduktem, různí vrchní, ...), jednou pizzerie (s utajenou přípravou pohoštění...) ale hlavně se zde dalo dost věcí domluvit a upřesnit.
8. Soustředění v Podsedicích u Honzy Slabého bylo jedním z hezkých zážitků, na které asi nezapomeneme. Nejen po společenské stránce (pěkná vycházka s občerstvením….), ale též neopakovatelné zkoušení předtančení v místní hospodě nebo ve velkém sále statku u krbu.
9. Samotný bá l mne zpočátku dost znervózněl - měl jsem při jednání s vedoucí koleje pí Holou pocit, že bude málo míst k sezení. Obtížně jsem získal židle pro kapelu, byl jsem tlačen k dodržení objednaného 6-ti hodinového bloku sálu (, tj. od 19 do 01 h).....Pak ale dorazila kapela a zvládla přípravy bez problémů. Též pomoc mého bráchy PeSe s tiskem rezervačních lístků na stoly a jejich rozmístěním mi velmi pomohla. A co teprve klasický kontrolor vstupenek: Tomáš Rozsíval (ve fráčku a s buřinkou..). Trochu jsme zaváhali s předáním kytice....., příště musíme někoho-netančícího poprosit aby nám s tím pomohl. Já jsem si všiml nejvíce pěkných kostýmů - neopakovatelný "profesor" Láďa Hlavatý, Věra Musilová a parta Bosňáků s kudlami v ústech... Mně a našim kamarádům z jedničky se bál moc líbil (nohy bolely...).
10. Bálový výbor by byl vhodný pro předběžné přípravné záležitosti - zejména zajištění sálu, choreografa s dostatečným předstihem.
11. Vzpomínkové setkání se uskutečnilo ve čtvrtek 17.4.03 v restaurací Sokolovny Podolí (stanice Kublov - mezi podol. vodárnou a bazénem v Podolí). Promítalo se video a prohlíželo dost papírových fotografií. Myšlenka na zopakování našeho předtančení však nevyšla. Přesto to byl hezký večer v nezakouřené hospodě.

Sepsal stručně Pavel Stulík (PaS)

Od Jany Dohnalové:
„ Chtěla bych tímto poděkovat všem předtančícím za to, že ztvárnili moji představu a dovedli ji až na parket. A hlavně za obdivuhodné nasazení a nadšení, s kterým do tance jdete. Pochopitelně teď zpětně vím, kde se co mohlo a jinde nemuselo. Doufám ale, že si všichni tanec užili a snad o to hlavně jde.“

Láďa Hlavatý:
„..několik týdnů bude předtančení chybět i kdybychom začali už v září. Mně se bál líbil, mohl být i delší. Plesový výbor 2004 se mi zdá předčasný“

Hana Novotná:
„…Co se týče připomínek pro příští možné vylepšení mohu za sebe jen říci, že mi velmi pomáhaly písemné rozpisy figur…Někdy mi bylo při nácviku líto Jany, která nás nebyla schopna překřičet a ukáznit. Chápu, že řada vtipných poznámek činila nácvik zábavným, ale někdy to ztěžovalo učení….Byl to pro mě krásný zážitek a je mi líto, že už se neuvidíme každý čtvrtek.Ale nic netrvá věčně a věřím, že se zase setkáme při jiných pěkných akcích…..“

Jirka Klíma:
„..Asi by se dalo pár věcí zařídit lépe, myslím si ale, že nejsou až tak významné. Snad jedině zodpovědnější účast na nácviku, to je ale na každém z nás. Nácviků myslím bylo více než jindy, protože byl jeden celý víkend a ještě jedno úterý navíc…“

Alena Podráská:
„TAKového předtančení jsem se zúčastnila mnohokrát. Letos poprvé se mi zdálo, že už sám nácvik byl opět povedenou taškařicí, ale o hodně složitější než v minulých letech. Nebo se mi to jen zdá? Po zdařilém bále zbývá vyslovit několik díků. …. Za chvíli je tu další bál!“

design © corwin 2001; spravce www@takpraha.cz